Popular News

Žao nam je, ovaj sadržaj je dostupan samo na English. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U subotu počinje CoderDojo škola programiranja u Zenici

 
Centar za mlade INPUT u Zenici u saradnji sa Bit Alijansom organizuje besplatnu školu programiranja – CoderDojo Zenica, za djecu uzrasta od 12 do 17 godina koja počinje u subotu, 23.02.2019. godine. 50 učesnika uzrasta od 12 do 17 godina će imati priliku učiti osnove programiranja u programskom jeziku HTML/CSS. Besplatna škola programiranja će trajati do 30. marta 2019. godine.
 
CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u više od 60 zemalja svijeta.
 
Centar za mlade INPUT je organizacija koja se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uključivanja djece i mladih u nove društvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih deset godina djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je pohađalo preko 14.800 polaznika.