Popular News

Kompanija BS Telecom Solutions nova članica udruženja Bit Alijansa

BS Telecom Solutions još jedna je u nizu kompanija koja se pridružila udruženju Bit Alijansa. Sporazum o pridruživanju, potpisali su direktor kompanije BS Telecom Solutions, Mirza Varatanović i generalni direktor udruženja Bit Alijansa, Armin Talić.

 

U svrhu stvaranja pozitivnog poslovnog okruženja za stalni rast softverske industrije u BiH, Bit Alijansa kontinuirano radi na rješavanju dva najveća problema sa kojima se softverske kompanije suočavaju u poslovanju u BiH, poput nedostatka visoko obrazovnih kadrova i izostanak podsticaja od strane nadležni institucija sa svih nivoa vlasti u BiH.

 

Kompanija BS Telecom Solutions je od 2002. godine, na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. Koncept rješenja koje nude, uvijek je u skladu sa zahtjevima i potrebama klijenta, te je zasnovan prema međunarodnim standardima iz komunikacijskih i informacijskih oblasti.

 

BS Telecom Solutions će zajedno sa ostalim članicama nastojati suočiti se sa izazovima softverske industrije.

 

Udruženje Bit Alijansa osnovano je 2014. godine. Od tada, broj kompanija članica kontinuirano se povećava. Danas udruženje broji četrnaest članica udruženih s jednim ciljem – da suočavanjem sa brojnim preprekama koje usporavaju rast, stvore nove prilike na tržištu softverske industrije.