Vodeća asocijacija IT kompanija u BiH

United to develop more

bit-alliance
opportunities
Saradnja sa akademskom zajednicom

Naš primarni cilj je saradnja sa obrazovnim institucijama na revidiranju plana i programa osnovnih i srednjih škola i fakulteta prema potrebama IT industrije.

knowledge
Saradnja sa vlastima

Mi u Bit Alijansi smatramo da je saradnja sa vlastima jedan od ključnih faktora u kreiranju povoljnog i stabilnog poslovnog okruženja u BiH.

skills
Saradnja među članicama

Zajednička ideja i uzajamna podrška, Bit Alijansu čini sinergijskim mehanizmom u kojem svaka kompanija članica predstavlja podjednako važnu kariku.

Članovi

Želite postati član Bit Alijanse?
Osjećajte se slobodnim kontaktirati nas.

Alem Sistem
Atlantbh
Authority partners
Agilitas
BS Telecom Solutions
Disti
evoila
IEHSoftLabs
Green River Media
HUB387
HulkApps
KING ICT
Klika
Konica Minolta
Kodeks
Lanaco
LINK group
Mad Head Games
MAUS
medIT
Mekline
Ministry of programming
HTEC
NENASAL
Oracle BH
ORKA
Ping
QSS
RUBICON
Skyline Communications
SmartLab
Softray Solutions
Supernova
Symphony
Walter Code
Zira
Misija

Kroz udružene napore, koji se temelje na bazi iskustva i snage svih kompanija članica Bit Alijanse, radimo na edukaciji kvalitetnog kadra i kreiranju okruženja u kojem potencijal IT industrije mora biti prepoznat.


Vizija

Cilj nam je razviti IT industriju i kreirati svjetliju budućnost za BiH. Namjeravamo doprinijeti dostizanju punog ekonomskog potencijala naše zemlje, koji će je plasirati na svjetsku mapu zemalja, sa najvećim ekonomskim rastom i razvojem.

Naša priča

Partneri

eduITEESTEC LC SarajevoETF Istočno SarajevoETF SarajevoAIESEC u BiHUS ETF SteleksAgencija Spektar Udruženje matematičara Kantona SarajevoDesigndicate