Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Poziv za izvođače neformalnih IT edukacijskih programa

 

Udruženje Bit Alijansa u saradnji sa projektom MarketMakers kojeg podržava Vlada Švicarske radi na pripremi IT karijernog portala. Cilj projekta je poboljšanje dostupnosti informacija za mlade kada su u pitanju karijerne mogućnosti u IT industriji u BiH, budući da ne postoji jedinstveno mjesto gdje se ovi podaci mogu pronaći.

 

Portal će na jednom mjestu objediniti podatke o programima obrazovanja u IT-u, otvorenim radnim mjestima u IT sektoru, savjetima za izgradnju karijere u IT-u, konferencijama za mlade, dostupnim stipendijama i praksama.

 

S ciljem kreiranja ažurne baze neformalnih programa obrazovanja u IT-u u BiH, Udruženje Bit Alijansa poziva izvođače neformalnih IT edukacijskih programa (obrazovne institucije, kompanije, nevladine organizacije itd.) da dostave informacije o edukacijskim programima, kursevima i drugim oblicima edukacije koje nude a koje će biti objavljene na portalu koji je trenutno u izradi.

 

Poziv je otvoren do 23. aprila 2018. godine, a zainteresovane organizacije besplatnu prijavu svojih IT edukacijskih programa mogu izvršiti slanjem obrasca (Prijavni obrazac za neformalne IT edukacijske programe) na e-mail [email protected] .