Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Poziv za izvođače neformalnih IT edukacijskih programa

 

Udruženje Bit Alijansa u saradnji sa projektom MarketMakers kojeg podržava Vlada Švicarske radi na pripremi IT karijernog portala. Cilj projekta je poboljšanje dostupnosti informacija za mlade kada su u pitanju karijerne mogućnosti u IT industriji u BiH, budući da ne postoji jedinstveno mjesto gdje se ovi podaci mogu pronaći.

 

Portal će na jednom mjestu objediniti podatke o programima obrazovanja u IT-u, otvorenim radnim mjestima u IT sektoru, savjetima za izgradnju karijere u IT-u, konferencijama za mlade, dostupnim stipendijama i praksama.

 

S ciljem kreiranja ažurne baze neformalnih programa obrazovanja u IT-u u BiH, Udruženje Bit Alijansa poziva izvođače neformalnih IT edukacijskih programa (obrazovne institucije, kompanije, nevladine organizacije itd.) da dostave informacije o edukacijskim programima, kursevima i drugim oblicima edukacije koje nude a koje će biti objavljene na portalu koji je trenutno u izradi.

 

Poziv je otvoren do 23. aprila 2018. godine, a zainteresovane organizacije besplatnu prijavu svojih IT edukacijskih programa mogu izvršiti slanjem obrasca (Prijavni obrazac za neformalne IT edukacijske programe) na e-mail [email protected] .