Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Besplatna škola programiranja na Internacionalnom Burch univerzitetu

 
Internacionalni Burch univezitet u Sarajevu u saradnji sa udruženjem Bit Alijansa organizuje besplatnu školu programiranja – CoderDojo, za učenike osnovnih i srednjih škola, uzrasta od 13 do 17 godina.
 
CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Škola počinje 17. marta i trajat će do 19. maja 2018. godine, a nastava će se održavati subotom u prostorijama Internacionalnog Burch univerziteta u Sarajevu.
 
Prijave su otvorene do 13. marta ili do popunjavanja kapaciteta.
 
Besplatna škola programiranja uključuje 24 školska časa nastave tokom koje će se polaznici učiti osnove progamiranja u programskom jeziku Python. Mentori polaznika će biti studenti Internacionalnog Burch univerziteta, a za pohađanje škole nije potrebno predznanje.
 
CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2016. godine više od 48.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.
 
Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected]
 

Prijavi se