Popular News

Skyline Communications se pridružila članstvu Bit Alijanse! 

26.3.2024. godine

 

S ponosom objavljujemo pridruživanje kompanije Skyline Communications članstvu Bit Alijanse. Ugovor su potpisali izvršni direktor ureda u Sarajevu kompanije Skyline Communications, Dean Muzička i izvršni direktor Bit Alijanse Damir Maglajlić.

 

“Kroz partnerstvo s Bit Alijansom, Skyline Communications ima priliku postati sudionik u širem zajedništvu koje aktivno radi na implementaciji i unapređenju digitalne transformacije te razvoju IT industrije u našoj zemlji. Osim toga, ovim partnerstvom se stvara okruženje koje potiče inovacije i podržava stvaranje održivog okruženja.” poručio je Muzička.

 

Muzička je također i istaknuo: ”Ovo partnerstvo otvara opcije da Skyline Communications postane integralni dio jako pozitivne priče kroz programe “Pametnih gradova” (Smart Cities) te podrži inicijative gradova u Bosni i Hercegovini kako bi postali efikasniji, otporniji i usmjereni prema održivoj budućnosti. Smatramo da je važno podržati te inicijative jer će doprinijeti razvoju zajednice, stvaranju novih mogućnosti i poboljšanju kvalitete života građana.”

 

“Uvjereni smo da će integracija kompanije Skyline Communications u članstvo Bit Alijanse biti još jedan korak ka jačanju naše zajednice i poticanju daljnjeg razvoja IT sektora u Bosni i Hercegovini. Njihova ekspertiza i stručnost daju novu dimenziju našim nastojanjima za unapređenje IT industrije u BiH, specifično segmenta digitalizacije. Očekujemo uspješnu saradnju koja će rezultirati inovativnim rješenjima, napretku u našem sektoru, ali i digitalizaciji općenito.” – naglasio je Maglajlić.