BITA4students predavanja

Softverska industrija predstavlja najbr┼że rastu─çu i veoma dinami─Źnu industriju te daje mnogo mogu─çnosti za u─Źenje s obzirom da je sticanje znanja na fakultetu samo po─Źetak dugog puta profesionalnog razvoja. Kako bi ┼íto bolje pripremili studente za rad u softverskoj industriji, Bit Alijansa organizuje tematska predavanja BITA4students koja pripremaju zaposlenici iz reda ─Źlanica Bit Alijanse.

 

Ova predavanja su sjajna prilika za studente da se upoznaju sa trenutnim trendovima industrije te da saznaju vi┼íe o tehnologijama koje se koriste, vrstama projekata na kojima mogu raditi i najboljim praksama iz predmetnih oblasti. Treutno se BITA4students predavanja redovno odr┼żavaju na Elektrotehni─Źkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a planirano je pro┼íirenje ove inicijative i na druge fakultete u BiH.

 

Bit Alijansa kroz ove projekte nastoji da ostvari kvalitetnu saradnju sa obrazovnim institucijama i pru┼żi studentima nove prilike za u─Źenje aktuelnih tehnologija i metoda rada a sve u cilju pobolj┼íavanja procesa njihovog uklju─Źivanja sa fakulteta na radno mjesto.

Array