Popular News

Potpisan Memorandum o saradnji između Designdicate i Bit Alijanse

27.02.2023. godine

 

U prostorijama Bit Alijanse potpisan je Memorandum o saradnji između Designdicate i Bit Alijanse, a Memorandum su potpisali Goran Marković, suosnivač i koautor Designdicate i Damir Maglajlić, izvršni direktor Bit Alijanse.

 

“Biti dio zajednice je upravo razlog iz kojeg smo inicirali Designdicate. Smatramo da je na trenutnoj sceni zastupljenost dizajna jako neusmjerena, te smo kao udruženje odlučili da mu damo pravac, a samim tim smjestili ravnopravno dizajnere i unutar IT zajednice. Smatramo da je Bit Alijansa matica navedenog segmenta, iz čega je i sama saradnja inicirana. Prateći rad menadžmenta i svih članica, shvatili smo da smo karika koja nedostaje u lancu, pa je logičan slijed bio da se pridružimo i podržimo kroz segment koji promovišemo, a to su edukacija, radionice, događaji, radio emisije i u skorije vrijeme podcast program. Bit Alijansa može omogućiti našoj zajednici da se razvija brže i postane relevantnija na tržištu. Saradnja može imati mnogo potencijalnih ishoda za Designdicate zajednicu, ali i za Bit Alijansu. Razmišljamo o razvijanju novih proizvoda ili usluga, širenju baze korisnika, povećanja vidljivost i uticaja u industriji, kao i pristupu novim tržištima, a također može omogućiti zajednički rad na projektima i inicijativama.” – izjavio je Goran Marković.

 

“Vjerujemo da povezivanjem naše dvije organizacije na ovaj način možemo doprinijeti objema zajednicama, te otvoriti mnoga vrata na putu razvijanja tržišta. Bit Alijansa se dugi niz godina zalaže za napredak IT industrije u BiH, te smatramo da na ovaj način možemo znatno doprinijeti pri kreiranju jače preduzetničke i IT slike na domaćem tržištu uvezivanjem dizajnera iz mnogih polja sa predstavnicima IT industrije.” – istakao je Damir Maglajlić