Popular News

Kompanija NENASAL nova članica Bit Alijanse

10.04.2023. godine

 

Kompanija NENASAL iz Gradiške u prethodnom periodu se pridružila zajednici Bit Alijanse.

 

Sporazum su potpisali u ime kompanije NENASAL, direktor Neven Savanović i izvršni direktor Bit Alijanse Damir Maglajlić.

 

NENASAL je kompanija koja se bavi razvojem inovativnih tehnoloških rješenja, nudeći širok spektar usluga koje obuhvataju digitalizaciju, marketing, implementaciju i izradu različitih softverskih rješenja kao i prodaju riješenja globalnih brenova poput Google, Corel, Intel, Miro, Kaspersky, i mnogih drugih. NENASAL je osnovan s vizijom da postane lider u IT industriji i fokusira se na pružanje vrhunskih usluga koje pomažu klijentima da postignu svoje poslovne ciljeve.

 

Kako poručuju iz kompanije, kroz ovu saradnju NENASAL dobija priliku da aktivno učestvuje u kreiranju obrazovnih programa, razvijanju infrastrukturnih projekata te drugim inicijativama koje podržavaju rast IT sektora u zemlji. Udruženim naporima NENASAL-a, Bit Alijanse i njenih članica, domaća IT industrija će nastaviti sa rastom i razvojem, dostižući nove visine i doprinoseći ekonomskom rastu Bosne i Hercegovine. 

 

“Kroz partnerstvo sa Bit Alijansom, NENASAL će doprinijeti razvoju domaće IT industrije, pružajući podršku i resurse za obrazovanje i osposobljavanje novih talenata. Ovo će omogućiti mladima da steknu potrebne vještine za uspješnu karijeru u IT sektoru, čime se direktno rješava problem nedostatka kvalifikovanog kadra.  NENASAL, kao jedini Google for Education partner u BiH, želi da pomogne školama i obrazovnim institucijama da digitalizuju i unaprede svoj obrazovni proces. Uz korišćenje Google for Education alata i resursa, NENASAL nastoji da podrži nastavnike, učenike i roditelje u stvaranju inovativnog i efikasnog okruženja za učenje. Također, NENASAL će aktivno učestvovati u razvoju infrastrukture i promociji podsticajnih mjera za IT industriju. Kroz zajednički rad sa ostalim članicama Bit Alijanse, NENASAL će pomoći u stvaranju povoljnijih uslova za razvoj i rast IT sektora u Bosni i Hercegovini.

 

Potpisivanje članstva sa Bit Alijansom predstavlja značajan korak za našu kompaniju u ostvarenju naše misije da doprinesemo digitalnoj transformaciji naše zemlje. Bit Alijansa je najveće IT udruženje u Bosni i Hercegovini, okupljajući vodeće IT kompanije i partnere u regiji.    Naša kompanija teži biti dio ovog udruženja kako bi dala svoj doprinos digitalnoj transformaciji naše zemlje, posebno u području obrazovanja. Vjerujemo da će ovo partnerstvo omogućiti da iskoristimo najnovije tehnologije i inovacije kako bismo pomogli u digitalizaciji naše privrede, te kreirali novu vrijednost za naše klijente i zajednicu.” – izjavio je Savanović.

 

Izvršni direktor Bit Alijanse Damir Maglajlić također je istakao zadovoljstvo povodom samoinicijativne odluke ulaska u članstvo kompanije NENASAL.

 

“S radošću izražavamo dobrodošlicu NENASAL-u u naše članstvo, čime se potvrđuje njihova predanost razvoju ICT sektora u Bosni i Hercegovini. Uvjereni smo da će njihovo iskustvo i znanje obogatiti našu zajednicu, te se radujemo budućim projektima i prilikama za sarađivanje koje zajednički planiramo ostvariti, s ciljem daljnjeg unapređenja digitalne transformacije u našoj zemlji” – poručio je Maglajlić.