Popular News

Kompanija InfoDom i Bit Alijansa zajedno u misiji ja─Źanja softverske industrije u BiH

 
07.06.2018.
 
Kompanije koje se bave razvojem softvera i kreiraju poslovnu vrijednost u Bosni i Hercegovini svakodnevno prepoznaju zna─Źaj Bit Alijanse.┬áU proteklom periodu pridru┼żila nam se kao┬ánova snaga Bit Alijanse kompanija InfoDom. Sporazum o pridru┼żivanju, potpisali su direktor kompanije InfoDom, Alan ─ćati─ç i generalni menad┼żer Bit Alijanse, Armin Tali─ç.
 
Poslovni fokus┬ákompanije InfoDom su usluge za strategijsko upravljanje i transformaciju poslovanja te usluge za integraciju ICT rje┼íenja temeljem upravljanja poslovnim procesima, upravljanja znanjem i upravljanja programima i projektima.┬áPostrojenja za razvoj i gra─Ĺenje ICT sistema kompanije bazirana su na rje┼íenjima najboljih svjetskih┬ákompanija u pojedinim klasama.
 
Slijedom misije, vizije i strategije kompanije svoje poslovanje razvijaju u sljede─çim podru─Źjima izvrsnosti:

  • ERP
  • CRM
  • telekomunikacije,
  • elektroprivreda,
  • financije (uklju─Źivo i javne financije),
  • javna nabavka.

 
Tehnologije koje pri tome koriste su tehnologije vodećih svjetskih kompanija, kod kojih imaju visoke partnerske statuse i podršku. To im istovremeno omogućava i upoznavanje s najboljim iskustvima u pojedinim industrijama.
 
ÔÇťKo misli da ─çe postojati ijedna industrijska grana na svijetu, a da IT nije njena okosnica i temelj, ┼żivi na pogre┼ínoj planeti. Povezivanje doma─çe IT industrije, znanja, vje┼ítina i razmjena iskustava je od neprocjenjive va┼żnosti kako za u─Źesnike tako i za samo BH tr┼żi┼íte. Na┼ía ponuda sa strane IT firmi u BiH je veoma konkurentna u svijetu i u korak sa svjetskim┬á tehnologijama i znanjima. Na┼żalost, apsorpcijska mo─ç pa i znanje onih koji upravljaju ekonomijom i razvojem nije na zavidnom nivou i jo┼í uvijek se ne prepoznaje potencijal razvoja IT-a i primjenjenih rje┼íenja u svrhu olak┼íavanja svakodnevnog ┼żivota obi─Źnog gra─Ĺanina. Tu mo┼żemo tako─Ĺer govoriti i o neiskori┼ítenim potecijalima IT-a kada je u pitanju pove─çanje kvalitete i konkurentnosti cjelokupne privrede BiH. I u kona─Źnici, kroz Bit Alijansu ┼żelimo potaknuti mlade ljude na kreativna razmi┼íljanja kroz uklju─Źivanje u projekte koji sa sobom nose napredne tehnolo┼íke izazove omogu─çavaj─çi im ┼íirok prostor za unaprije─Ĺenje i usavr┼íavanje njihovih znanja. Na taj na─Źin ┼żelimo osvijestiti mlade gra─Ĺane ove zemlje da trebaju razmi┼ílajti u pravcu izgradnje nam jedine domovine i da im pru┼żimo mogu─çnost da sve svoje snove i ambicije mogu osvariti i realizovati u Bosni i Hercegovini. Na taj sveobuhvatan na─Źin uz Bit Alijansu ja─Źamo i skre─çemo pa┼żnju na IT sektor.ÔÇŁ, izjavio je direktor kompanije InfoDom, Alan ─ćati─ç.

 

Udru┼żenje Bit Alijansa osnovano je 2014. godine. Od tada, broj kompanija ─Źlanica kontinuirano se pove─çava. Danas udru┼żenje broji 42 kompanije udru┼żene s jednim ciljem ÔÇô da suo─Źavanjem sa brojnim preprekama koje usporavaju rast, stvore nove prilike na tr┼żi┼ítu softverske industrije.