Popular News

Novi ciklus predavanja članica Bit Alijanse na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu

U srijedu, 31. maja, počeo je novi ciklus predavanja članica Bit Alijanse na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Cilj predavanja je upoznati studente sa svjetskim trendovima u softverskoj industriji te ih informisati kako se što bolje pripremiti za rad u ovoj dinamičnoj industriji.

 

Belma Ibrahimović iz kompanije Atlantbh je održala prezentaciju na temu «Data Scientist – How to Start?» Belma je prezentirala ključne koncepte i odnos uloge Data Scientist timova sa drugim timovima na projektu.

 

Među studentima koji su bili na ovom predavanju je i Mehmed Rustemović, student master studija Elektrotehničkog fakulteta, koji nam je prenio svoje utiske: «Predavanje je bilo veoma zanimljivo. Radi se o oblasti koja je jedna od najpopularniji na svijetu i važno je što prije se upoznavati sa putem kako postati Data Science stručnjak.» Kad je riječ o narednim predavanjima Mehmed zaključuje: «Ono što bih ja volio vidjeti je što više radionica i demonstracija rada sa podacima kako bih mogao naučiti i probati primjenu koncepata u praksi».

 

Ovo je bilo prvo predavanje, a tokom mjeseca juna planirana su još dva:
– 21. juni u 16h – «Dev -> Dev-Ops -> Ops» (Ministry of Programming)
– 28. juni u 16h – «Machine learning and how/why to start with it» (Mistral)

 

Jedan od ključnih ciljeva Bit Alijanse je saradnja sa obrazovnim ustanovama i radujemo se novim prilikama da mladim inženjerima predstavimo oblasti u kojima će moći raditi i graditi svoju karijeru.