Popular News

Besplatna škola programiranja u Zenici

 

14.08.2019.

 

Centar za mlade INPUT u Zenici u saradnji sa udru┼żenjem Bit Alijansa, organizuje besplatnu ┼íkolu programiranja ÔÇô CoderDojo Zenica za djecu uzrasta od 13 do 17 godina. Nastava ─çe se odr┼żavati u prostorijama Centra za mlade INPUT, a ┼íkola po─Źinje 26. augusta┬ái trajat ─çe do 26. septembra 2019. godine. Polaznici ─çe imati priliku da nau─Źe osnove web programiranja HTML CSS.

 

CoderDojo ┼íkole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pru┼żanja mogu─çnosti u─Źenja programskih jezika ve─ç od najranijeg djetinjstva.

 

Svi oni koji ┼żele uz igru i zabavu otkriti svijet programiranja web stranica, mogu se prijaviti do 21. augusta 2019. godine ili do popunjavanja kapaciteta. Svi polaznici koji budu prisustvovali na vi┼íe od 50% sesija ─çe dobiti zvani─Źni CoderDojo certifikat.

 

Centar za mlade INPUT je organizacija koja se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uklju─Źivanja djece i mladih u nove dru┼ítvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih deset godina djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je poha─Ĺalo preko 16.800 polaznika. CodorDojo program besplatne ┼íkole programiranja organizuje se tre─çi put u saradnji sa Bit Alijansom Kroz program edukacije je pro┼ílo i uspje┼íno zavr┼íilo oko 220 polaznika.

 

Prijavu za poha─Ĺanje CoderDojo ┼íkola programiranje mo┼żete poslati popunjavanjem online obrasca koji se nalazi┬áOVDJE. Rok za prijave je 21.08.2019. godine ili do popunjavanja kapaciteta.