Popular News

Kompanija medIT nova ─Źlanica Bit Alijanse

30.9.2022. godine

 

Kompanija medIT iz Sarajeva pridru┼żila se zajednici kompanija ─Źlanica Bit Alijanse. Kompanija medIT, jedna od vode─çih pru┼żatelja IT zdravstvenih usluga za javni i privatni sektor u Bosni i Hercegovini, prisutna je na bosansko-hercegova─Źkom tr┼żi┼ítu preko 14 godina.┬á┬á

 

Sporazum su potpisali direktor kompanije medIT Samir Dedović i izvršni direktor Bit Alijanse Damir Maglajlić.

 

ÔÇťKompanija medIT je osnovana 2008 godine, sa ciljem da tr┼żi┼ítu ponudi vlastite softverske platforme namijenjene zdravstvenom sektoru, a koje ─çe pobolj┼íati kvalitetu zdravstvene njege i kvalitetu ┼żivota gra─Ĺana, te olak┼íati rad zdravstvenim profesionalcima. Danas je zdravstveni sektor u BiH, ali i dr┼żavama regije nezamisliv bez medIT softverskih rje┼íenja. Povezujemo preko 40.000 zdravstvenih profesionalaca kao i nekoliko miliona pacijenata. U sklopu medIT GROUP posluju i kompanije koje se bave telemedicinom kao i uvozom medicinskih sredstava i dodataka prehrani. Kompanija medIT u─Źestvuje u nekoliko dr┼żavnih, entitetskih i kantonalnih┬á projekata izgradnje e-uprave.ÔÇŁ izjavio je Dedovi─ç.

 

Vlastitim softverskim platformama, medIT u zdravstvenom sektoru pobolj┼íava, kako kvalitetu zdravstvene njege i kvalitetu ┼żivota gra─Ĺana, tako i olak┼íava rad svim zdravstvenim radnicima, uz po┼ítivanje zakonskih legislativa i eti─Źkih zdravstvenih standards i normi pona┼íanja.

 

ÔÇťPridru┼żivanjem kompanije medIT mre┼żi na┼íih kompanija ─Źlanica vjerujemo da smo jedan stepen bli┼że unapre─Ĺenju zdravstvenog sektora, ali i e-uprave Bosne i Hercegovine u cjelini, na putu na putu digitalizacije na┼íeg dru┼ítva. Izri─Źito smo ponosni ┼íto pod svojim okriljem sada imamo kompaniju medIT, te se radujemo budu─çim zajedni─Źkim inicijativama.ÔÇŁ ÔÇô rekao je Maglajli─ç.