Popular News

Besplatna škola programiranja u Banjoj Luci za učenike osnovnih i srednjih škola

 

Univerzitet Apeiron i Srednjoškolski centar Gemit-Apeiron u saradnji sa udruženjem Bit Alijansa organizuju besplatnu školu programiranja CoderDojo Banja Luka za učenike osnovnih i srednjih škola uzrasta od 13 do 17 godina.

 

CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2017. godine više od 55. 000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u više od 65 zemalja svijeta.

 

Sve CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja.  Škola programiranja bit će održana u saradnji sa studentima Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Apeiron, a polaznici se mogu prijaviti u jednu od dvije ponuđene tematske grupe:

 
Škola će se održavati tokom četiri sedmice na univerzitetu Apeiron u ukupnom trajanju od 24 školska časa u periodu od 9.7. do 1.8.2018. godine. Polaznici će pohađati školu programiranja dva puta sedmično – ponedjeljkom i srijedom u terminu od 10 do 13 časova.
 

Prijave su otvorene do 4.7.2018. godine ili do popunjavanja kapaciteta.
 
Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila: [email protected].