Popular News

Zaljubljenici u gaming i IT industriju uživali u sadržaju događaja “Gaming Nights” u Banjoj Luci

 
09.08.2019.
 
U okviru izložbe „Games&Politics“ u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske od 31. jula do 2. augusta održan je događaj „Gaming Nights“ koji je imao za cilj da okupi istinske zaljubljenike u video-igrice i IT industriju. Gaming industrija je dokazano jedan od prvih koraka putem kojih mladi upoznaju svijet informacionih tehnologija te jedan od razloga zašto se mladi odluče za IT karijeru.
 
U okviru Gaming Nights organizovana su tri događaja: Jam IT, Test IT i Share IT.
 
Pod vodstvom mentora iz Kuvo TV ekipe učesnici su se tokom događaja Jam IT upoznali sa ‘sandbox’ modom u igri, a tema samog Jama bila je društveno aktuelna: dizajn mosta u ‘Fortnitu’. Najbolji i najkreativniji gameri koji su sa mentorima gradili most bili su nagrađeni.
 
Događaj Test IT prisutnim je ponudio testiranje najinteresantnije video-igre. Kuvo TV predstavio je svoju trenutnu top listu od 10 video-igara i posjetiocima je omogućio da isprobaju i zaigraju po pet igara koje na inovativan način aktuelizuju važna društveno-politička pitanja ili se odlikuju izuzetnim artističkim konceptom, estetikom i dizajnom.
 
Posljednji događaj, Share IT okupio je relevantne predstavnike industrije u okviru panel diskusije ‘Gejming umjetnost, zabava ili nova industrija’. Učesnici panel diskusije bili su Siniša Marčić, pomoćnik ministra nauke i tehnologije u Vladi RS, Tatjana Vučić, direktorica Udruženja IT kompanija “Bit Alijansa”, Sergej Sliško, Kuvo TV, Anabela Brkić, projekt menadžer “BRAVO Systems” i dr Sarita Vujković, direktorica MSU RS.
 
Glavni sponzor događaja Gaming Nights bila je IT kompanija Bravo Systems koja je organizovala i niz zanimljivih sadržaja u BRAVO corner-u a koji su imali za cilj da privole nove generacije gamingu koji podstiče razvoj inteligencije i interes za različite sfere IT industrije.
 
S obzirom na uspjeh ovog događaja, koji se prvi put na ovaj način organizovao u BiH pozicionirajući Gaming i IT industriju kao kulturu novog digitalnog doba, dogovoreno je da postane tradicionalan. Bit Alijansa nastavlja da postavlja nove standarde i pomjera granice novog digitalnog doba.