Popular News

Zajednički glas i nastup IKT klastera iz regiona

 

Bit Alijansa je članica 3B ICT Cluster Network

 

10.10.2018.
 
3B (Balkan, Black Sea and Baltic) ICT Cluster Network je organizovan kao klaster s 16 članica, najutjecajnijih i najznačajnijih klastera, iz 9 država, od Rumunije do Grčke, kao i 10 pridruženih partnera iz još 4 države, a okuplja 1111 kompanija s ukupno 44.965 zaposlenika, te više od 90 akademskih institucija/istraživačkih organizacija. Bit Alijansa je član 3B ICT Cluster Network,  a pridruživanje platformi u kojoj istomišljenici svakodnevno razvijaju nove ideje i aktivnosti koje će otvarati nova radna mjesta, pokrenuti masu i animirati ljude da strateški pristupe rješavanju barijera sa kojim se IKT industrija u regionu susreće, jedan je od logičnih koraka ka izgradnji i unapređenju brenda Bit Alijanse.

 

Svojom misijom – jačanje saradnje između inicijativa klastera u IKT sektora sa područja djelovanja i povećanje konkurentnosti ovog sektora na globalnom tržištu kroz specifične aktivnosti i projekte, 3B ICT Cluster Network trenutno okuplja članice koje aktivnim doprinosom svakodnevno razmjenjuju ideje i planove, te organizuju događaje i aktivnosti koje će pojačati konkurentnost njihovih članica, IKT kompanija, na tržištu.

 

Za djelovanje Bit Alijanse jedno ovakvo partnerstvo ima veliki značaj jer omogućava usvajanje dobrih praksi iz regiona, te razmjenu zajedničkih projekata s ciljem širenja kvalitetnog i stručnog pristupa u vođenju najvećih IT kompanija u našoj državi. Zajedno sa ostalim asocijacijama, Bit Alijansa kreira vrijednost i doprinosi unapređenju IT industrije, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u cijelom regionu.