Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Uručeni certifikati polaznicima škole programiranja CoderDojo na Internacionalnom Burch univerzitetu

 
Subota, 26.05.2018.
 
Nakon uspješno realizovane nastave, danas je u prostorijama Internacionalnog Burch univerziteta (IBU) održana svečana ceremonija uručenja certifikata polaznicima škole programiranja CoderDojo IBU.  Tokom 24 časa nastave,  preko 60 polaznika je imalo priliku učiti osnove jednog od najpopularnijih programskih jezika – Python.
 
Besplatna škola programiranja je organizovana za djecu uzrasta od 13 do 17 godina, a cilj projekta je učenicima osnovnih i srednjih škola pružiti priliku za učenje programskih jezika i drugih IT vještina. Škola je realizovana u saradnji sa upravom, profesorima i studentima Internacionalnog Burch univerziteta koji su tokom osam sedmica nastave radili sa polaznicima škole.
 
Pored usvajanja novog znanja, cilj ovog projekta je upoznati učenike o mogućnostima koje nudi IT poslovni sektor te ih motivisati da koriste svaku priliku za učenje i usavršavanje IT vještina. Značajan podatak predstavlja činjenica da je većina polaznika izrazila želju za nastavkom učenja iz oblasti informacionih tehnologija. Upravo zbog toga, članice Bit Alijanse, kompanije Bookvar i LINK Group su polaznicima omogućile besplatan pristup online kursevima koji će im pružiti priliku za usvajanje novih znanja.