Popular News

Ujedinjeni u kreiranju vrijednosti – Kompanija Oracle BH je 50. članica Bit Alijanse

 
 

02.10.2018.

 

S ciljem kreiranja vrijednosti i pozicioniranja softverske industrije kao vodeće industrije koja doprinosi razvijanju društva, kreira nova radna mjesta i unapređuje poslovno okruženje u BiH, Bit Alijansa kontinuirano sarađuje sa kompanijama koje svoje poslovanje realizuju upravo s istom vizijom. Kako bi ujedinjeni zajedno radili na realizaciji aktivnosti i projekata koji će rezultirati smanjenjem deficita kvalifikovanog radnog IT kadra i unapređenjem trenutne infrastrukture u softverskoj industriji, kompanija Oracle BH se pridružila kao 50. članica Bit Alijanse.

 

Sporazum o pridruživanju su potpisali Amer Hadžikadić, generalni direktor Oracle BH i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse koji je ovom prilikom ukazao na važnost ujedinjenja kompanija koje djeluju u softverskoj industriji, te da je velikog značaja pridruživanje velikih korporacija kao što je Oracle koje svojim iskustvom i svježim idejama mogu doprinijeti strateškim usmjerenjima Bit Alijanse.

 

„Zajednički nastup domaće IT industrije kroz Bit Alijansu, zajedničko znanje i vještine koje kompanije posjeduju je od velikog značaja za sve učesnike na bh. tržištu. Raduje nas činjenica da ćemo sarađivati na aktivnostima koje će u konačnici rezultirati unapređenjem obrazovnih programa u BiH, za koje smatram da je jedan od ključnih resursa za kreiranje kvalitetnog poslovnog okruženje u BiH u budućnosti.“, istakao je Hadžikadić, generalni direktor Oracle BH.

 

Oracle BH d.o.o., kao ovlašteno predstavništvo Oracle Corp, posluje sa sjedištem u Sarajevu, te zapošljava tim mladih koji djeluju kako u BiH, tako i van granica naše države kao regionalni resursi. Oracle tim aktivno učestvuje i u radu akademske zajednice kroz inicijativu Oracle Academy.

 

Globalno, Oracle ima preko 138.000 uposlenika i prihode veće od 38 milijardi USD u posljednjoj fiskalnoj godini, od čega je 4,6 milijardi USD prihoda od Cloud-a. Pored strateške usmjerenosti kompanije prema Cloud-u, Oracle godišnje ulaže preko 5,8 milijardi USD u istraživanje i razvoj što rezultira visoko kvalitetnim proizvodima koji su konstantno prepoznati kao lideri na tržištu poslovnih rješenja.