Popular News

Udruženje Score iz Banjaluke se pridružilo zajednici partnera Bit Alijanse

 

06.05.2019.

 

Bit Alijansa predstavlja jedinstvenu mrežu IT kompanija koje zajedničkim glasom i zagovaranjem unapređuju i jačaju trenutno poslovno okruženje. Bit Alijansa broji 58 kompanija članica, a kompanije svakodnevno kroz Udruženje sarađuju, čime doprinose jedinstvenosti Udruženja. Pored zajedničnog djelovanja s ciljem unapređenja uslova poslovanja i smanjenja deficita radnog IT kadra, nerijetko kompanije učestvuju i u neformalnim druženjima te sportskim takmičenjima.

 

Kako bi se kompanijama omogućilo snažnije umrežavanje kroz sportske aktivnosti, Bit Alijansa je u protekloj sedmici potpisala Memorandum o saradnji sa Udruženjem Score iz Banjaluke koji organizuje jedinstven projekat IT ligu za kompanije članice Udruženja. Memorandum o saradnji su potpisali gospodin Goran Radonić, predsjednik Udruženja i gospođa Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.

 

Želimo u saradnji sa Bit Alijansom da promovišemo košarkašku ligu za IT firme kao jedan vid, ne samo druženja, nego i razmjene iskustava. Sa ovim danas imamo priliku da naš projekat proširimo na cijelu teritoriju BiH, što nam je i bio primarni cilj. Ovom prilikom pozivam sve IT kompanije da uzmu učešće u novoj sezoni i uz saradnju sa Bit Alijansom napravimo jedno prepoznatljivo takmičenje u Bosni i Hercegovini,” navodi Goran Radonić, predsjednik Udruženja.

 

“Saradnja Udruženja Score i Bit Alijanse ima za cilj da osnaži saradnju IT kompanija u BiH, što je jedan od tri primarna cilja koje Bit Alijansa ima. Kompanije aktivno sarađuju u okviru Bit Alijanse te imaju mogućnost da zajednički nastupaju na globalnom i lokalnom tržištu, a ovo je još jedna dodatna vrijednost za njih, da se povežu i kroz zanimljiva neformalna druženja dodatno razvijajući zdrav takmičarski duh. Ideja IT lige je odlična, sa izuzetnim potencijalom da postane najjači IT sportski brend na našim prostorima,” ističe Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.