Popular News

Udruženje Bosnia Agile i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji

 

20.10.2018.

 

Danas je otvorena Bosnia Agile Day 2018 konferencija, a na otvaranju konferencije potpisan je memorandum o saradnji između Bosnia Agile udruženja i Bit Alijanse. Bosnia Agile je neprofitno udruženje osnovano 2014. godine s ciljem promovisanja agilnih principa i metoda razvoja softvera, te upravljanja projektima u Bosni i Hercegovini. Udruženje kontinuirano radi na edukaciji svojih članova, promovirajući agilne metodologije u razvoju softvera putem javnih događaja, konferencija i saradnje sa drugim agilnim udruženjima Å”irom svijeta.

 

Memorandum su potpisali Dalibor Parać, predsjednik Bosnia Agile udruženja i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse. Ovom prilikom generalni menadžer Bit Alijanse je istakao važnost ovakvih događaja za kontinuirani rast i razvoj poslovanja kompanija koje su većinski dijelom članice Bit Alijanse. Konstantna edukacija zaposlenika, kreiranje okruženja za unapređenja njihovih vjeÅ”tina i znanja su zasigurno ključna karika u lancu uspjeÅ”nosti IT sektora i kompanija koje posluju u okviru njega.

 

ā€œBit Alijansa i Bosnia Agile su dva Udruženja čiji se ciljevi i opseg djelovanja u velikoj mjeri poklapaju, te će nam saradnja koju smo i ranije imali, a kroz ovaj memorandum dodatno uobličili i osnažili, pomoći da joÅ” snažnije i predanije radimo na unaprijeđenja IT sektora u BiHā€, naveo je Dalibor Parać, predsjednik Bosnia Agile udruženja.

 

Saradnja sa udruženjima i organizacijama koje aktivno rade na edukacijama, unapređenju poslovnog ambijenta i razvoja IT sektora je od velike važnosti za rad Bit Alijanse koja trenutno sarađuje sa viÅ”e od 50 partnerskih organizacija i realizuje aktivnosti s ciljem promocije i jačanja IT industrije.