Popular News

U Tuzli danas potpisan memorandum o saradnji između Udruženja profesora i nastavnika informatike Tuzlanskog kantona i Bit Alijanse

 

24.07.2018.

 

Danas je u Tuzli potpisan memorandum o međusobnoj saradnji između Udruženja profesora i nastavnika informatike Tuzlanskog kantona i Bit Alijanse.
 
Potpisivanju memoranduma o saradnji su prisustvovali Nedžad Husičić, predsjednik Udruženja i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.
 
Cilj memoranduma jeste jačanje stručne kompetencije prosvjetnih radnika iz oblasti informatike, realizacija aktivnosti za jačanje učenika za IT sektora te realizacija zajedničkih aktivnosti i projekata s ciljem razvoja nauke i struke.
 
Udruženje profesora i nastavnika informatike Tuzlanskog kantona (UPINITK) je nevladina organizacija sa sjedištem u Tuzli koja trenutno broji blizu 50 članova. Okuplja profesore i nastavnike informatike iz osnovnih i srednjih škola na području TK. Ciljevi udruženja su jačanje digitalnih kompetencija prosvjetnih radnika, primjena novih informacionih tehnologija u nastavi, motivisanje učenika za IT sektorom kroz takmičenja, druženja i razne kampove te saradnja sa kompanijama, i sličnim organizacijama zbog afirmacije uloge i značaja informacionih nauka.
 
“Nadam se da će saradnja između ova dva udruženja dati dobre rezultate u realizaciji zacrtanih ciljeva. Naši ciljevi su u mnogo toga slični te je i prirodno očekivati ovu saradnju. Potpisivanjem memoranduma o saradnji očekujemo značajnije aktivnosti iz oblasti IT sektora na području TK i uključivanje što više učenika, profesora, nastavnika i nadležnih institucija i organizacija u realizaciju ovakvih i sličnih događaja” , izjavio je predsjednik Udruženja, Nedžad Husičić.

 

Bit Alijansa trenutno okuplja više od 40 partnerskih organizacija i 46 kompanija članica i zajedničkom mrežom, ujedinjeni nastojimo kreirati vrijednost i aktivnosti raditi na jačanju softverske industrije u BiH.