Popular News

U subotu počinje CoderDojo škola programiranja u Zenici

 
Centar za mlade INPUT u Zenici u saradnji sa Bit Alijansom organizuje besplatnu školu programiranja – CoderDojo Zenica, za djecu uzrasta od 12 do 17 godina koja počinje u subotu, 23.02.2019. godine. 50 učesnika uzrasta od 12 do 17 godina će imati priliku učiti osnove programiranja u programskom jeziku HTML/CSS. Besplatna škola programiranja će trajati do 30. marta 2019. godine.
 
CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u više od 60 zemalja svijeta.
 
Centar za mlade INPUT je organizacija koja se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uključivanja djece i mladih u nove društvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih deset godina djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je pohađalo preko 14.800 polaznika.