Popular News

U Banja Luci otvorena besplatna škola programiranja CoderDojo

 
 
09.07.2018.

 

U saradnji sa Srednjoškolskim centrom “Gemit-Apeiron” i Panevropskim univerzitetom Apeiron, Bit Alijansa je danas otvorila prvu CoderDojo besplatnu školu programiranja u Banja Luci za djecu uzrasta 13 do 17 godina. Projektom CoderDojo se nastoji promovisati softverska industrija kao industrija budućnosti i omogućiti djeci i mladim prve susrete sa programiranjem.
 

 

U narednih mjesec dana, susreti koji će biti organizovani u trajanju od 24 školska časa pružit će polaznicima sticanje praktičnih znanja i informisati ih o potencijalima i zanimljivostima iz svijeta programiranja.

 

Na današnjem otvaranju polaznicima škole programiranja i roditeljima su se obratili Milenka Aleksić, menadžer Srednjoškolskog centra “Gemit-Apeiron”, Momčilo Đukić, rukovodilac IT centra Panevropskog univerziteta Apeiron, Kalaba Jelena, programerka kompanije JSGuru, Bogdan Kalabić saradnik u sektoru za edukaciju kompanije LANACO te Haris Palalija, predstavnik Bit Alijanse. Predstavnici su istakli važnost softverske industrije i sa prisutnima su podijelili pozitivne primjere koji se dešavaju u našoj zemlji.

 

Besplatna škola programiranja CoderDojo u Banja Luci će se održavati od 9. jula do 1. augusta, a polaznici će učiti osnove programiranja u programskim jezicima Python I HTML CSS.