Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sveučilište/Univerzitet „Vitez“ i Bit Alijansa potpisali memorandum o međusobnoj saradnji

 

18.06.2018.

 

 

S ciljem unapređenja poslovnog okruženja i jačanja obrazovne strukture i programa, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“ i Bit Alijansa su u petak, 8. juna potpisali memorandum o međusobnoj saradnji. Memorandum su potpisali rektor Sveučilište/Univerziteta „Vitez“, Mirko Puljić i generalni menadžer Bit Alijanse, Armin Talić.

 

Kroz unapređenje obrazovne strukture te realizovanje aktivnosti uvođenja novih studijskih programa iz oblasti IT-a, realizaciji projekata s ciljem razvoja nauke i struke i jačanja aktivnosti koje podržavaju obrazovanje u IT-u potpisnice sporazuma nastojat će uticati na smanjenje deficita IT stručnog kadra, jednog od gorućih problema softverske industrije u Bosni i Herzegovini.

 

Kao vodeće udruženje kompanija koje djeluju u okviru softverske industrije u Bosni i Hecegovini, Bit Alijansa zajedno sa kompanijama-članicama i partnerskim institucijama radi na kreiranju novih prilika za edukacije u ovoj oblasti s ciljem da se softverska industrija pozicionira na vodeće mjesto u poslovnom okruženju u Bosni i Hercegovini.

 

„Izuzetno nas raduje činjenica da ćemo u narednom periodu realizovati aktivnosti zajedno sa Sveučilištem/Univerzitetom „Vitez“ te mladima omogućiti konkretne obrazovne programe s ciljem da ih pozovemo da iskoriste prilike i potencijale koje softverska industrija nudi. Mogućnosti i prilika u ovoj industriji ima mnogo, važno ih je kanalisati u pravom smjeru, a zajedno sa obrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini, Bit Alijansa to može učiniti.“, istakao je Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.