Popular News

Sveučilište u Mostaru i Udruženje Bit Alijansa potpisali sporazum o saradnji

 
29.05.2018.
 
Sveučilište u Mostaru i Udruženje Bit Alijansa za informacijske tehnologije sporazumom o saradnji dogovorili su unapređenje razvoja informacijskog društva u Bosni i Hercegovini. Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić i generalni menadžer Bit Alijanse Armin Talić.
 
Dogovoreno je otvaranje Bit laboratorija u vidu predavanja, radionica, prilagođavanja nastavnih planova i programa i drugih aktivnosti. Članice Bit Alijanse organizirat će planske BitA4Students edukacije i radionice.
 
Rektor SUM-a prof. dr. sc. Zoran Tomić je istaknuo kako će zajednički razvijati perspektivu IT-a kroz SUM, ali i kroz njihovu asocijaciju. „Zahvalan sam Bit Alijansi na suradnji, na pruženoj ruci. Mi želimo da to bude još jedna od naših perspektiva kada je u pitanju IT na Sveučilištu“, rekao je rektor dr. Tomić.
 
Bit Alijansa okuplja preko 40 najvećih softverskih kompanija koje zapošljavaju preko 60% ukupnog IT kadra u BiH i realizira projekte sa preko 40 partnera, od čega 15 obrazovnih institucija. “Veliko mi je zadovoljstvo da Sveučilište u Mostaru uzima IT kao svoju stratešku odrednicu. Naš zadatak je da pomognemo obrazovnim institucijama u edukaciji mladih koji sebe vide u IT industriji”, kazao je generalni menadžer Bit Alijanse Armin Talić.