Popular News

Softhouse Balkans je nova članica Bit Alijanse

 
U interesu razvoja i stvaranja pozitivnog poslovnog ambijenta softverske industrije u BiH, Bit Alijansi se priključila kompanija Softhouse Balkans. Tim povodom, sporazum o pridruživanju su potpisali Vernisa Rejhan, operativna direktorica i Armin Talić, izvršni direktor udruženja Bit Alijansa.
 
Softhouse Balkans je jedna od četiri poslovnice pod okriljem švedske grupacije Softhouse Consulting Group. Sa preko 200 uposlenih u nekoliko ureda u Švedskoj, Softhouse već preko 20 godina aktivno djeluje na polju agilnog razvoja softverskih rješenja, ali i razvoja ljudi te poslovnih procesa. Otvorenost u dijeljenju informacije i znanja – sa uposlenim, klijentima, partnerima te ostalim agilnim entuzijastima – je jedan od nosećih stubova kompanije. Ovaj sistem djelovanja doprinosi uspješnom poslovanju i pozitivnoj atmosferi koja vlada među zaposlenicima.
 
Softhouse Balkans nudi klijentima usluge razvoja softvera, podršku razvoju poslovnih procesa te treninge u agilnim metodologijama. Glede softver developmenta primarno tržište je Švedska i Skandinavija te Zapadna Evropa, dok usluge razvoja poslovnih procesa i agilnih treninga nude i na tržistu u regionu Balkana.
 
Mogućnost za profesionalni razvoj na lokalnom tlu uz podršku grupacije, kompanija daje priliku mladim IT profesionalcima i da razvijaju svoje vještine u dinamičnoj, internacionalnoj poslovnoj sredini kao i budu dio pozitivne preduzetničke pokretačke snage u BiH ka pozitivnim promjenama.
 
Uz moto “Value delivered – continuously”, Softhouse Balkans se pozicionira na već danas sve zrelije IT tržište kao jedna od kompanija gdje uposleni imaju dubinsko znanje i primjenu agilnih metoda kao scrum i kanban – kako u saradnji sa klijentima tako i u internom rukovodstvu.
 
Bit Alijansu  do sada čini više od 12 partnerskih institucija i udruženja, te 28 softverskih kompanija u BiH čini zajednicu kompanija članica Bit Alijanse. Sve institucije i kompanije zajedničkim snagama rade na unaprjeđenju potencijala IT industrije, pronalasku rješenja za probleme sa kojima se ova industrija susreće, gdje se kao primarni problem nameće nedostatak kvalifikovanog radnog kadra.