Popular News

Softhouse Balkans je nova članica Bit Alijanse

 
U interesu razvoja i stvaranja pozitivnog poslovnog ambijenta softverske industrije u BiH, Bit Alijansi se priključila kompanija Softhouse Balkans. Tim povodom, sporazum o pridruživanju su potpisali Vernisa Rejhan, operativna direktorica i Armin Talić, izvrÅ”ni direktor udruženja Bit Alijansa.
 
Softhouse Balkans je jedna od četiri poslovnice pod okriljem Å”vedske grupacije Softhouse Consulting Group. Sa preko 200 uposlenih u nekoliko ureda u Å vedskoj, Softhouse već preko 20 godina aktivno djeluje na polju agilnog razvoja softverskih rjeÅ”enja, ali i razvoja ljudi te poslovnih procesa. Otvorenost u dijeljenju informacije i znanja – sa uposlenim, klijentima, partnerima te ostalim agilnim entuzijastima – je jedan od nosećih stubova kompanije. Ovaj sistem djelovanja doprinosi uspjeÅ”nom poslovanju i pozitivnoj atmosferi koja vlada među zaposlenicima.
 
Softhouse Balkans nudi klijentima usluge razvoja softvera, podrŔku razvoju poslovnih procesa te treninge u agilnim metodologijama. Glede softver developmenta primarno tržiŔte je Švedska i Skandinavija te Zapadna Evropa, dok usluge razvoja poslovnih procesa i agilnih treninga nude i na tržistu u regionu Balkana.
 
Mogućnost za profesionalni razvoj na lokalnom tlu uz podrÅ”ku grupacije, kompanija daje priliku mladim IT profesionalcima i da razvijaju svoje vjeÅ”tine u dinamičnoj, internacionalnoj poslovnoj sredini kao i budu dio pozitivne preduzetničke pokretačke snage u BiH ka pozitivnim promjenama.
 
Uz moto ā€œValue delivered – continuouslyā€, Softhouse Balkans se pozicionira na već danas sve zrelije IT tržiÅ”te kao jedna od kompanija gdje uposleni imaju dubinsko znanje i primjenu agilnih metoda kao scrum i kanban – kako u saradnji sa klijentima tako i u internom rukovodstvu.
 
Bit AlijansuĀ  do sada čini viÅ”e od 12 partnerskih institucija i udruženja, te 28 softverskih kompanija u BiH čini zajednicu kompanija članica Bit Alijanse. Sve institucije i kompanije zajedničkim snagama rade na unaprjeđenju potencijala IT industrije, pronalasku rjeÅ”enja za probleme sa kojima se ova industrija susreće, gdje se kao primarni problem nameće nedostatak kvalifikovanog radnog kadra.