Popular News

Sjednica Skupštine Bit Alijanse održana u decembru 2019. godine

 
06.01.2020.
 
Članice Bit Alijanse aktivno učestvuju u kreiranju godišnjeg strateškog plana i donošenju odluka koje su značajne za IT industriju u BiH. S tim ciljem, 9. decembra 2019. godine je održana redovna sjednica Skupštine Udruženja Bit Alijansa na kojoj su učestvovali predstavnici članica Bit Alijanse i operativni tim Udruženja. U prvom dijelu Sjednice su predstavljeni ostvareni rezultati u 2019. godini i prezentovan je nacrt plana rada za 2020. godinu.
 
Tokom drugog dijela Sjednice prezentovani su rezultati radnih grupa koje su tokom protekle godine ostvareni te su predstavnici članica imali priliku da razgovaraju i prodiskutuju ostvarene rezultate, strateške ciljeve i plan za naredni period. Održavanje sjednica Upravnog odbora, Savjeta i Skupštine Bit Alijanse omogućava da predstavnici kompanija članica budu informisani i uključeni u rad Udruženja. 
 
Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse istakla je koliko je značajno što predstavnici gotovo 60 najvećih IT kompanija iz BiH redovno sjede za istim stolom i donose odluke koje su značajne za čitavu industriju. „Upravo je to ono što čini IT industriju jedinstvenom – iako na prvi pogled konkurentske kompanije, kroz Bit Alijansu zapravo odlučuju o najvažnijim odlukama za IT industriju kao jedno. Uvijek ističem, predstavnici kompanija naših članica su ujedinjeni da kreiraju prilike za mlade, unaprijede poslovno okruženje IT industrije zajedno i utiču na razvoj kompletne ekonomije Bosne i Hercegovine. Jedan od ključnih motiva da i dalje nastavimo da radimo na realizaciji zajedničkih ciljeva jeste taj da IT industrija što prije bude proglašena strateškom industrijom te vrlo brzo postane industrija br.1 u Bosni i Hercegovini, kao sto je to već slučaj u mnogim zemljama u regionu te na taj način svojom snagom preokrene cijelu ekonomiju naše države na bolje”, navela je Vučić.