Popular News

Saradnja udruženja IT kompanija iz Hrvatske i BiH – CISEx i Bit Alijansa potpisali Memorandum o saradnji

 
23.11.2018.
 
Kreiranje kvalitetnih uslova za poslovanje IT kompanija moguće je dodatnim usvajanjem uspješnih praksi organizacija i udruženja koje imaju iste ciljeve, koje rješavaju iste barijere, te promovišu IT sektor kao i Bit Alijansa. S tim ciljem, potpisan je Memorandum o saradnji sa Udruženjem Hrvatski nezavisni izvoznici softvera – CISEx. Sporazum su potpisali Dženan Lojo, dopredsjednik CISEx-a i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.
 
Udruženje Hrvatski nezavisni izvoznici softvera – HNIS (Croatian Independent Software Exporters – CISEx) okuplja hrvatske proizvođače softvera koji nastupaju na internacionalnom tržištu. Osnovne djelatnosti udruženja su razvoj platformi i modela saradnje izvoznika softvera i svih pratećih industrija, promocija industrije i članova udruženja, razvoj programa edukacije za članove, razvoj programa saradnje s komplementarnim udruženjima, naučnim, državnim i međunarodnim organizacijama, poticanje programa investicija u softversku industriju, učestvovanje u izdavačkim projektima, organizacija stručnih skupova, razvoj programa saradnje s akademskom zajednicom, razvoj programa zapošljavanja i društveno korisni projekti.
 
“Bit Alijansa i CISEx u velikoj mjeri imaju slične ciljeve te je suradnja takve dvije organizacije prirodna i obostrano interesantna, što radi razmjene iskustava i dobrih praksi, što radi mogućnosti suradnje i zajedničkih nastupa”, istakao je Dženan Lojo, dopredsjednik CISEx-a.
 
Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse je naveo da Bit Alijansa do sada ima razvijenu mrežu partnerstava iz Bugarske, Hrvatske, Rumunije i Srbije. Saradnja sa vodećim organizacijama IT kompanija iz regiona predstavlja snažnu kariku u lancu ciljeva Bit Alijanse, te omogućava usvajanje uspješnih praksi iz regiona.