Popular News

Saradnja Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu i Bit Alijanse

 
 
14.07.2020. godina
 
Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i prof. dr Radomir Božić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas su potpisale memorandum o saradnji s ciljem realizacije zajedničkih aktivnosti u narednom periodu.
 
 

Prof. dr Radomir Božić, dekan Ekonomskog fakulteta navodi: „Drago nam je što ćemo uspostaviti saradnju sa udruženjem najvećih IT kompanija u BiH. Iskreno vjerujemo da ćemo ovom saradnjom realizovati značajne projekte s ciljem razvoja nauke i struke. Poseban aspekt saradnje jeste promocija akademskih studija iz oblasti digitalne transformacije prilagođenih zahtjevima IT tržišta. Smatramo da je povećanje broja kvalitetnih akademski obrazovanih kadrova značajano za razvoj ovog, vjerovatno najvažnijeg sektora u zemlji. Na ovaj način uz pomoć partnera iz Bit Alijanse fakultet ostvaruje svoju društvenu funkciju obrazujući kadrove prema kompetencijama koje tržište traži. “
 
 

Saradnja Bit Alijanse sa uspješnim obrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini vodi direktno ka kreiranju talenata koji će učestvovati u lancu unapređenja potencijala cjelokupne ekonomije u BiH.

 
 
„Veoma me raduje da ćemo zajedničkim snagama i aktivnostima sa Ekonomskim fakultetom u Istočnom Sarajevu omogućiti mladima progresivniji i kvalitetniji rad u budućnosti s obzirom na to da planiramo realizovati konkretnije smjerove koji će biti više prilagođeni potrebama tržišta rada, integrišući ekonomske i IT nauke. To smo prepoznali kao veliki deficit kada govorimo o obrazovanju budućih stručnjaka neophodnih IT industriji a koji nisu nužno IT inžinjeri, tako da smo ponosni što ćemo raditi na nečemu jedinstvenom u Bosni i Hercegovini a što bi trebalo da bude uspješan primjer sinhronizacije obrazovanja sa potrebama tržišta rada.“ – navodi Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.