Popular News

Rubicon d.o.o. je nova članica Bit Alijanse

 

02.10.2018.

 

Bit Alijansa je jučer potpisala sporazum o pridruživanju sa kompanijom Rubicon d.o.o. iz Sarajeva, te trenutno broji 49 članica ujedinjenih s istom vizijom i ciljevima. Sporazum o pridruživanju su potpisali Adin Popržanović, direktor kompanije Rubicon i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.

 

Rubicon je IT kompanija iz Sarajeva koja se bavi razvojem digitalnih proizvoda. Njihov mladi i pažljivo odabrani tim radi sa klijentima iz zapadne Evrope, Amerike i Skandinavije.Ā Ā  Inovacija je sastavni dio njihovog DNA, kao neophodan dio svakog proizvoda. Kompanija Rubicon se uz razvoj softvera bavi i UX/UI dizajnom i pomaže kompanijama da identificiraju i rijeÅ”e probleme kroz dizajn sprintove. ZapoÅ”ljavaju mladi tim koji trenutno broji 15 članova, a kojeg odlikuje konstanta želja za učenjem i kreativnim rjeÅ”avanjem problema. Uz mnogobrojne tehnologije i alate koje koriste, svoj rad temelje na Ā istraživanju novih tehnologija i razmiÅ”ljanju o mogućnostima njihove primjene.

 

Adin Popržanović, direktor kompanije Rubicon ovom je prilikom istakao važnost ujedinjenja kompanija pod okriljem Bit Alijanse, te koliko je značajno da softverska industrija ima zajednički glas i nastup, jer jedino iza kvalitetnih i značajnih rezultata stoji zajednica ujedinjenih.