Popular News

Pušten u rad portal za karijerno savjetovanje u IT sektoru – ITkarijera.ba

 
 

22.05.2019.

 

Na portalu ITkarijera.ba se mogu pronaći korisne informacije i savjeti o karijeri u IT sektoru kao i pregled studijskih programa, kurseva, oglasa za posao i prakse u IT kompanijama

 

Danas je u računarskoj učionici “Bit Alliance Lab” na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu zvanično predstavljen i pušten u rad prvi portal za karijerno savjetovanje u IT sektoru pod nazivom ITkarijera.ba.  Portal ITkarijera.ba na jednom mjestu pruža sveobuhvatan uvid u mogućnosti obrazovanja, otvorenim radnim mjestima, praksama stipendijama, događajima i savjetima za razvoj karijere u IT-u.

 

Prisutnima je poželjela dobrodošlicu prodekanesa za opće i finansijske poslove Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Selma Hanjalić, a gostima su se u ime organizatora obratili i Patrick Egli, zamjenik direktora za međunarodnu saradnju Švicarske ambasade u BiH i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse koji su istakli važnost jednog ovakvog projekta za IT sektor i obrazovne institucije u BiH. Gosti na događaju su bili predstavnici IT kompanija u BiH, predstavnici i studenti IT fakulteta, te predstavnici i učenici srednjih škola.
 
“Portal ITkarijera.ba je platforma koja integriše sve informacije važne za razvoj uspješne IT karijere, na način da kompanije članice Bit Alijanse kao i naše partnerske institucije i organizacije predstave sve prilike koje omogućavaju  ulazak u IT sektor. Raduje nas činjenica da je projekat MarketMakers  prepoznao značaj i potencijal IT industrije te dao svoj doprinos realizaciji ovog projekta”, navela je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse
 

Portal su predstavili Haris Palalija, voditelj operacija Bit Alijanse i Dinka Majanović, voditeljica projekata za IT sektor MarketMakers projekta, koji je sufinansirao implementaciju portala.

 

ITkarijera.ba portal ima savjetodavnu ulogu za osobe sa različitim nivoima tehničkih znanja i formalnog obrazovanja, a koje su zainteresovane za rad u IT sektoru sa posebnim fokusom na razvoj softvera. Sadržaj portala je koristan za one koji tek biraju profesionalno usmjerenje, kao i one koji žele da se prekvalifikuju u neka od IT zanimanja.