Popular News

Prva zajednica programera u Zenici – ZeForge i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji

 
S ciljem jačanja IT zajednice u Bosni i Hercegovini i kreiranja okruženja za kvalitetno djelovanje IT industrije, jučer je u Zenici potpisan memorandum o međusobnoj saradnji između Bit Alijanse i ZeForge, prve zajednice programera u Zenici.
 
ZeForge Community je prva zajednica programera u Zenici koji aktivno radi i djeluje od sredine 2017. godine sa osnovnim ciljem promocije IT tehnologija u Zenici i kreiranje IT akademije koja bi omogućila stvaranje veoma tražene snage u IT industriji i na kraju zapošljavanje što predstavlja ultimativni cilj ove zajednice.
S glavnim ciljem, a to je aktivno učestvovanje u pozitivnim promjenama u Zenici i okolini, ZeForge nastoji postati ključni faktor u razvoju individualnih vještina u polju IT-a i razvoju budućih uspješnih timova i startupa.
 
Kao svoju viziju ističu kreiranje grada Zenice i okoline kao mjesta koje će postati prepoznatljivo u okviru okupljanja velikog broja IT stručnjaka te koje će nuditi priliku da se mladi obrazuju i stiču stručna znanja iz oblasti razvoja softvera.

Do sada je ZeForge Community osmislio nekoliko veoma uspješnih ciklusa edukacije i učestvovao u njihovoj realizaciji.
 
Bit Alijansa i ZeForge istrajno će raditi na unapređenju sistema edukacije kvalitetnih kadrova i stvaranju okruženja u kojem potencijal softverske industrije treba biti prepoznat.
 
Predstavnici obje organizacije su izrazili zadovoljstvo potpisivanjem Memoranduma o saradnji i uvjereni su da će njihova saradnja rezultirati mnogim pozitivnim aktivnostima i inicijativama u Zenici i šire.