Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prijavi se na besplatnu školu programiranja – CoderDojo Konjic

 
Edukacijski centar “Face to Face” organizuje besplatnu školu programiranja CoderDojo Konjic. Nastava će se održavati tokom januara 2018. godine, a prijave su otvorene za učenike osnovnih i srednjih škola uzrasta od 13 do 17 godina.

 

Ovo je idealna prilika da učenici tokom zimskog raspusta iskoriste dio slobodnog vremena za učenje programskog jezika C++ i druženje sa svojim vršnjacima. Škola programiranja će se održavati od 8. do 31. januara 2018. godine, a prijave su otvorene do 5. januara ili do popunjavanja kapaciteta.

 

CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2016. godine više od 38.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u više od 60 zemalja svijeta.