Popular News

Pridružite se centru izvrsnosti inžinjerstva –  živite lokalno, a radite globalno

Infobip otvorio program prakse za mlade IT inžinjere

 

29.01.2019.

 

Kako je raditi kao inžinjer u kompaniji koja svojim rješenjima dopire do više od 7 milijardi ljudi i uređaja? Od danas to mogu istražiti IT studenti koji se odluče prijaviti na Infobipov program prakse.
 
Prijave su otvorene do 7. februara za studente te nedavno diplomirane iz područja IT-a i to za dvije pripravničke pozicije – Software Engineer (10-sedmični program) i Presales Engineer (2-sedmični program). Bez obzira vole li više kodirati ili žele brusiti znanje fokusirajući se na poslovnu stranu priče i kreirati tehnička rješenja prema klijentima,  Infobip svim IT studentima nudi priliku za učenje. Praksa je regionalna, za Hrvatsku i BiH, a na svaki program se prima 25 studenata.
 
Program je dio strategije kojom Infobip želi postati centar izvrsnosti inžinjerstva koji će okupljati najbolje softverske inžinjere na stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja i studentima omogućuje da razvijaju karijeru, steknu globalno iskustvo i rade na projektima od svjetskog značaja.
 
Još tri razloga za uključivanje u program:

     

  • Rad na razvoju rješenja koja koriste najpoznatiji svjetski brandovi
  • Prilika za učenje uz industrijske lidere i mentore
  • Iskustvo života i rada u najvećem regionalnom tehnološkom kampusu u prve dvije sedmice programa

 
“Program prakse je prilika da privučemo kvalitetne mlade ljude, omogućimo im zanimljive projekte, specifična tehnička znanja i priliku da osjete što znači raditi u globalnoj IT firmi. Infobipovo okruženje je multikulturalno, imamo 1400 zaposlenih stručnjaka i razvojne timove u više zemalja, a klijenti su nam globalni – od najinovativnijih kompanija iz Silicijske doline, preko najvećih banaka u Aziji do ridesharing kompanija poput Ubera. Donedavno se AI, Machine Learning, chatbotove, IOT, VR/AR doživljavalo kao “buzzworde”, a danas te tehnologije imaju apsolutno smislenu i opravdanu primjenu, i postaju realna potreba – i zato će projekti na našem programu prakse biti upravo iz tih područja. Mogućnost da mlada osoba radi i uči na taj način, fantastična je prilika za ulazak u jedan doista drukčiji svijet.” izjavio je Izabel Jelenić, CTO Infobipa. 
 
Program prakse u prve dvije sedmice studente vodi u Vodnjan gdje će iskusiti život u najmodernijem tehnološkom kampusu u regiji – Pangea. Edukacijski dio programa za Software inžinjere kreće 25. februara, a za Presales inžinjere 11. marta i uključuje predavanja te rad na projektu koji simulira stvarnost i priprema studente za svakodnevni rad u multikuturalnom okruženju.
 
Troškove prijevoza i smještaja u Vodnjanu pokriva Infobip, a više informacija dostupno je na Infobipovoj stranici.