Popular News

Potpisan memorandum o saradnji sa Zeničkom razvojnom agencijom

 
17.3.2021.
 
Zajednici partnera Bit Alijanse pridružila se Zenička razvojna agencija ZEDA.
 
U ponedeljak, 15.3.2021. godine, održan je sastanak predstavnika Bit Alijanse i Zeničke razvojne agencije ZEDA u okviru kojeg je potpisan Memorandum o saradnji.
Memorandum o saradnji su potpisali Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Senad Pašalić, direktor Agencije ZEDA.
 
U okviru ovog memoranduma otvorene su brojne mogućnosti u oblasti razvoja IT sektora u Zenici te su definisani dalji koraci i oblasti djelovanja.
 
“Sretni smo što smo krenuli putem zajedničke saradnje i ovo je tek početak, a u budućnosti će naša saradnja biti najvidljivija kroz zajedničke edukacije, događaje i projekte. O mnogo toga smo razgovarali i prepoznali više različitih polja na kojima ćemo djelovati. Zajedničkim snagama ćemo raditi na razvoju IT sektora u Zenici, u cijeloj Bosni i Hercegovini i vjerujem da ćemo već sljedeće godine na današnji dan imati mnogo toga realizovanog” – rekao je Senad Pašalić, direktor Agencije ZEDA.
 
Za petnaest godina djelovanja ZEDA je implementirala, bila partner i sufinansijer na desetine projekata iz oblasti: razvijanja i promocije preduzetništva, kreiranja povoljnih uslova za domaća i inostrana ulaganja u privredu, jačanja konkurentnosti i izvoznih potencijala MSP, izgradnje preduzetničke infrastrukture i ambijenta.
 
“Čast nam je da se našoj zajednici sa više od 90 partnera pridružuje i Zenička razvojna agencija. Ova saradnja nam je od izuzetnog značaja upravo zbog prepoznavanja grada Zenice kao perspektivnog ambijenta za razvoj IT industrije. Plan je da strateškim zajedničkim aktivnostima i projektima u budućnosti kreiramo jaču preduzetničku i IT infrastrukturu.” – istakla je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.