Popular News

Potpisan memorandum o saradnji sa Zeni─Źkom razvojnom agencijom

 
17.3.2021.
 
Zajednici partnera Bit Alijanse pridru┼żila se Zeni─Źka razvojna agencija ZEDA.
 
U ponedeljak, 15.3.2021. godine, odr┼żan je sastanak predstavnika Bit Alijanse i Zeni─Źke razvojne agencije ZEDA u okviru kojeg je potpisan Memorandum o saradnji.
Memorandum o saradnji su potpisali Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse i Senad Pa┼íali─ç, direktor Agencije ZEDA.
 
U okviru ovog memoranduma otvorene su brojne mogu─çnosti u oblasti razvoja IT sektora u Zenici te su definisani dalji koraci i oblasti djelovanja.
 
ÔÇťSretni smo ┼íto smo krenuli putem zajedni─Źke saradnje i ovo je tek po─Źetak, a u budu─çnosti ─çe na┼ía saradnja biti najvidljivija kroz zajedni─Źke edukacije, doga─Ĺaje i projekte. O mnogo toga smo razgovarali i prepoznali vi┼íe razli─Źitih polja na kojima ─çemo djelovati. Zajedni─Źkim snagama ─çemo raditi na razvoju IT sektora u Zenici, u cijeloj Bosni i Hercegovini i vjerujem da ─çemo ve─ç sljede─çe godine na dana┼ínji dan imati mnogo toga realizovanogÔÇŁ ÔÇô rekao je Senad Pa┼íali─ç, direktor Agencije ZEDA.
 
Za petnaest godina djelovanja ZEDA je implementirala, bila partner i sufinansijer na desetine projekata iz oblasti: razvijanja i promocije preduzetni┼ítva, kreiranja povoljnih uslova za doma─ça i inostrana ulaganja u privredu, ja─Źanja konkurentnosti i izvoznih potencijala MSP, izgradnje preduzetni─Źke infrastrukture i ambijenta.
 
ÔÇť─îast nam je da se na┼íoj zajednici sa vi┼íe od 90 partnera pridru┼żuje i Zeni─Źka razvojna agencija. Ova saradnja nam je od izuzetnog zna─Źaja upravo zbog prepoznavanja grada Zenice kao perspektivnog ambijenta za razvoj IT industrije. Plan je da strate┼íkim zajedni─Źkim aktivnostima i projektima u budu─çnosti kreiramo ja─Źu preduzetni─Źku i IT infrastrukturu.” ÔÇô istakla je Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.