Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

 Potpisan Memorandum o saradnji sa „Elektrotehničkom školom Nikola Tesla” Banjaluka

 

09.07.2019.

 

Jedan od ključnih ciljeva Bit Alijanse je saradnja sa obrazovnim institucijama koje realizuju IT nastavne planove i programe i imaju za cilj osnaživanje IT potencijala u BiH. S tim ciljem, jučer je potpisan Memorandum o saradnji sa „Elektrotehničkom školom Nikola Tesla“ iz Banjaluke. Memorandum su potpisale Irina Čavić, direktorica škole i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.

 

Bit Alijansa i Elektrotehnička škola će u narednom periodu sarađivati na projektima značajnim za unapređenje trenutnih IT programa u školi te uvođenje novih u skladu sa dosadašnjim uspješnim praksama koje je Bit Alijansa realizovala u BiH. Cilj saradnje je i promocija IT zanimanja među učenicima kako bi prepoznali potencijal koji IT industrija nosi mladima i prenošenje znanja i vještina koje će im omogućiti da po završetku srednje škola, ali i fakulteta, budu konkurentniji na tržištu rada.

 

„JU Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ Banjaluka je škola koja kontinuirano nastoji unaprijediti kvalitet obrazovanja i razvijanja vještina svojih učenika. Saradnja sa Bit Alijansom nam otvara mogućnost bolje saradnje sa IT kompanijama, na osnovu koje bismo učenicima približili potrebe tržišta rada i nove trendove u IT oblasti“, navela je Irina Čavić, direktorica škole.

 

Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse, izjavila je da je ovo partnerstvo značajno za Bit Alijansu s obzirom na to da Elektrotehnička škola školuje učenike koji su većinom budući zaposleni u IT industriji. “Učenici Elektrotehničke škole u Banjaluci su većinom budući IT stručnjaci, vjerovatno i zaposleni u kompanijama Bit Alijanse, tako da nas raduje što imamo priliku da kroz saradnju sektora privrede i obrazovanja ojačamo ovu školu kako bi se iz nje iznjedrili što kvalitetniji mladi ljudi koji će nastaviti svoje školovanje na nekim od IT fakulteta, biti spremniji za perspektivnu IT karijeru koja je pred njima te raditi na velikim projektima naših IT kompanija”, ističe Vučić.