Popular News

Potpisan Memorandum o saradnji između Verlab Instituta i Bit Alijanse

30.12.2022. godine

 

Danas je potpisan Memorandum o saradnji između Verlab istraživačkog Instituta i Bit Alijanse. Memorandum su potpisali direktorica Verlab istraživačkog instituta, Lejla Gurbeta Pokvić i izvršni direktor Bit Alijanse, Damir Maglajlić.

 

Verlab istraživački institut za biomedicinski inženjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju osnovan je sa glavnim ciljem primjene i širenja nalaza istraživanja kroz globalni ekosistem zainteresiranih strana koje gledaju u budućnost i izgradnje kapaciteta, osnaživanjem sljedećih generacija koje podržavaju tehnologiju.

 

Saradnja dvije organizacije dolazi iz zajedničkog opredjeljenja za rad na unapređenju ekosistema inovacija i faktora unapređenja konkurentnosti, kao i transformacije ka društvu znanja, sa konačnim rezultatom digitalne i zelene transformacije “ izjavila je direktorica instituta, Lejla Gurbeta Poković.

 

“ Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što smo našoj mreži partnera pridružili i Verlab institut, obzirom da Bit Alijansa svojim djelovanjem kontinuirano nastoji da poboljša i unaprijedi kako privredni, tako i akademski razvoj Bosne i Hercegovine. Vjerujemo da će ovo partnerstvo rezultirati mnogim pozitivnim ishodima za našu zajednicu” kazao je Damir Maglajlić, izvršni direktor Bit Alijanse.