Popular News

Potpisan Memorandum o saradnji između TEDxSarajevo i Bit Alijanse

12.7.2022. godine

 

U prethodnom periodu, TEDxSarajevo i Bit Alijansa su potpisali Memorandum o saradnji, kojim su se obavezali da će međusobno sarađivati s ciljem osnaživanja, unapređenja i razvoja informacionog društva u Bosni i Hercegovini. Memorandum su potpisali nositelj licence i osnivač TEDxSarajevo, Ismar Lačević i izvršni direktor Bit Alijanse, Damir Maglajlić. 

 

Zajednički cilj ovog partnerstva jeste kreiranje uticaja na raznovrsne aktere u sklopu IT industrije i mnogih drugih, s ciljem uzajamnog formiranja inovativnih ideja koje mogu dovesti do značajnog napretka, kako u BiH tako i šire.

 

U proteklih pet godina TEDxSarajevo je bio domaćin mnogobrojnih konferencija s raznovrsnim temama, od emocionalne inteligencije do ljudskih prava. Više od 1000 ljudi pridružilo se ovim TED događajima i podijelilo ono što im je stvarno važno, inovativne ideje koje vode ka napretku, kako lokalno tako i globalno! Preko 50 govornika, domaćih i svjetskih stručnjaka, podijelilo je svoje ideje u sklopu ovih događaja, a tijekom godina, TEDxSarajevo tim je narastao na preko 100 nevjerojatnih članova.

 

“Vjerujemo da će ova saradnja znatno doprinijeti u formiranju povoljnog poslovnog okruženje za nastavak rasta IT industrije, kao i širenju inovativnih ideja. Mislim da je ovo dobra prilika za realizaciju novih događaja koji će imati ulogu pokretača bitnih tema u sklopu ICT sektora”- izjavio je Damir Maglajlić, izvršni direktor Bit Alijanse.