Popular News

Potpisan memorandum o saradnji između Gimnazije Banja Luka i Bit Alijanse

 

15.08.2018.

 

U proteklom periodu je u Banja Luci potpisan memorandum o saradnji između Bit Alijanse i Gimnazije Banja Luka. Potpisivanju memoranduma o saradnji su prisustvovali Vita Malešević, v.d.direktorica Gimnazije Banja Luka i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse. Cilj potpisivanja memoranduma o saradnji je pokretanje aktivnosti kojima će se aktivno raditi na jačanju kreiranja mogućosti i prilika za mlade u Banja Luci.

 

Memorandum će omogućiti pokretanje različitih aktivnosti za srednjoškolce te kreiranje okruženja u kojem će mladi dobiti prilike za sticanje stručnih IT znanja, te koje će rezultirati većom konkurentnosti na tržištu rada.

 

„Gimnazija je uvijek otvorena za saradnju kojoj je cilj sticanje znanja i poboljšanje sposobnosti djece za njihove veće šanse u budućnosti. Kroz razne oblike aktivnosti ovo bi bilo jedna vrsta priloga dualnom obrazovanju, tj. približavanje realnom sektoru.“, istakla je v.d. direktorica Gimnazije Vita Melešević,

 

„Bit Alijansa okuplja preko 40 partnerskih institucija i 46 kompanija, te zajedničkim nastupom i djelovanjem aktivno radi na osnaživanju softverske industrije u BiH. Od velike važnosti su partnerstva sa obrazovnim institucijama i organizacijama koje doprinose kreiranju vrijednosti za ovu industriju,“ istakao je Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse i naglasio koliko je značajno da kompanije i organizacije zajedno rade, te da će Bit Alijansa i u budućnosti biti na raspolaganju za saradnju svima koji žele doprinijeti razvoju softverske industrije u BiH.