Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Potpisan Memorandum o saradnji između Bit Alijanse i Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo

 
Kako je već dogovoreno na prethodnom sastanku koji je održan prije dvije sedmice, danas su u prostorijama JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo, direktor Midhat Osmanbegović i predsjednik Bit Alijanse Haris Memić u prisustvu saradnika potpisali Memorandum o saradnji.
 

Cilj ovog Memoranduma jeste uspostavljanje saradnje u realizaciji programa finansiranja i edukacije nezaposlenih osoba za IT programere. Konkretno, saradnja kroz organizaciju stručnih obuka za osposobljavanje kandidata za IT programere, a koje se realizuju putem teoretske i praktične nastave.
 

Bit Alijansa je vodeća asocijacija kompanija softverske industrije u Bosni i Hercegovini, čije članice dolaze iz reda najznačajnih u sektoru informacionih tehnologija u našoj zemlji. Pod okriljem Bit Alijanse, najveće krovne organizacije bh softverske industrije, ujedinjeno je 14 najvećih softverskih kompanija sa više od 1400 zaposlenih. U cilju razvijanja pozitivnog poslovnog okruženja za daljnji rast bh softverske industrije, Bit Alijansa kontinuirano radi na rješavanju dva najveća problema, nedostatak kvalificiranog kadra i slabo razvijene infrastrukture u softverskoj industriji.
 

Saradnja Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo i Bit Alijanse sigurno će doprinijeti kreiranju novih prilika za nezaposlene da svoju buduću karijeru započnu u softverskoj industriji.