Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Potpisan Memorandum o saradnji između Bit Alijanse i Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo

 
Kako je već dogovoreno na prethodnom sastanku koji je održan prije dvije sedmice, danas su u prostorijama JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo, direktor Midhat Osmanbegović i predsjednik Bit Alijanse Haris Memić u prisustvu saradnika potpisali Memorandum o saradnji.
 

Cilj ovog Memoranduma jeste uspostavljanje saradnje u realizaciji programa finansiranja i edukacije nezaposlenih osoba za IT programere. Konkretno, saradnja kroz organizaciju stručnih obuka za osposobljavanje kandidata za IT programere, a koje se realizuju putem teoretske i praktične nastave.
 

Bit Alijansa je vodeća asocijacija kompanija softverske industrije u Bosni i Hercegovini, čije članice dolaze iz reda najznačajnih u sektoru informacionih tehnologija u našoj zemlji. Pod okriljem Bit Alijanse, najveće krovne organizacije bh softverske industrije, ujedinjeno je 14 najvećih softverskih kompanija sa više od 1400 zaposlenih. U cilju razvijanja pozitivnog poslovnog okruženja za daljnji rast bh softverske industrije, Bit Alijansa kontinuirano radi na rješavanju dva najveća problema, nedostatak kvalificiranog kadra i slabo razvijene infrastrukture u softverskoj industriji.
 

Saradnja Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo i Bit Alijanse sigurno će doprinijeti kreiranju novih prilika za nezaposlene da svoju buduću karijeru započnu u softverskoj industriji.