Popular News

Potpisan memorandum o saradnji između Bit Alijanse i Centra za informatički razvoj – InfoARS

 
9. juli 2020. godina

 

S ciljem realizacije zajedničkih aktivnosti, danas su u Banjoj Luci potpisali Memorandum o saradnji Centar za informatički razvoj – InfoARS i Bit Alijansa. U ime Centra za informatički razvoj memorandum je potpisao gospodin Ranko Petrušić, predsjednik Centra i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.

 

Ranko Petrušić, predsjednik Upravnog odbora Centra ističe: Drago nam je što smo uspostavili saradnju sa udruženjem najvećih IT kompanija u BiH. Vjerujemo da ćemo ovom saradnjom povećati vidljivost i značaj IT industrije. Posebno ćemo se zalagati da se promovišu kvalitetni programi prekvalifikacije i dokvalifikacije za oblast IT. Smatramo da je povećanje broja kvalitetnih kadrova značajano za razvoj ovog, vjerovatno najvažnijeg sektora u zemlji.
 
 

„Bit Alijansa sarađuje sa preko 70 partnerskih organizacija koje svojim aktivnostima i zajedničkom misijom, vizijom i ciljevima nastoje unaprijediti potencijale IT industrije u BiH. Raduje nas da se našoj zajednici partnera pridružio i Centar za informatički razvoj iz Banjaluke, te da ćemo zajedničkim snagama kreirati nove perspektivne prilike za mlade generacije širom naše države.“ – istakla je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.