Popular News

Potpisan memorandum o međusobnoj saradnji između Univerziteta SSST i Bit Alijanse

 
08.06.2018

 

Jučer je u prostorijama Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology potpisan memorandum o međusobnoj saradnji između ove renomirane visokoškolske institucije i Bit Alijanse. Potpisivanju memoranduma o međusobnoj saradnji su prisustvovali Emir Ganić, izvršni direktor Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse. Ova suradnja ima cilj da ojača razvoj informacionog društva u BiH te podstakne i koordinira istraživanja i razvoj tehničko – tehnoloških dostignuća.
 
Bit Alijansa i Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology će raditi na uvođenju novih studijskih programa iz oblasti IT-a, na dodiplomskim i master programima kao i uvođenje specijalističkog dvogodišnjeg IT studija. U svrhu promocije IT struke, plan je da se organiziraju Bit Lab učionice, kao i organizacija okruglih stolova, savjetovanja i seminara koji okupljaju relevantne interesne grupe, a sve u cilju unapređenja rada Univerziteta SSST i Udruženja Bit Alijansa.
 
“Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology se od sinoć nalazi na listi najbolje rangiranih Univerziteta jugoistočne Evrope za 2019. godinu prema rang-listi britanskog instituta (QS), a to je rezultat četrnaestogodišnjeg rada naše institucije. Ova suradnja će svakako biti od koristi i između ostalog za obuke, specijalističke kurseve kao i usavršavanje studenata Univerziteta i uposlenika članica Bit Alijanse.” rekao je Emir Ganić, izvršni direktor Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology.
 
“Obrazovne institucije čine jednu od ključnih karika uspjeha i realizovanih aktivnosti Bit Alijanse. Zajedničkim doprinosima naših partnerskih institucija kreiramo vrijednost za cijelo bh društvo. Ponosni smo na saradnju sa Univerzitetom Sarajevo School of Science and Technology jer će njihovi rezultati i prepoznati uspjesi zasigurno doprinijeti projektima osnaživanja softverske industrije u Bosni i Hercegovini kojim težimo.” istakao je Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.