Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Posjetite štand Bit Alijanse na Sajmu zapošljavanja

 
Udruženje Bit Alijansa učestvuje na Sajmu zapošljavanja u organizaciji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, koji će se održati 31. oktobra u Sarajevu.
 
Cilj sajma je da se osiguraju deficitarni kadrovi u oblasti informacionih tehnologija, turizma i ugostiteljstva u skladu sa Strategijom razvoja Kantona Sarajevo.
 
Bit Alijansa, kao udruženje koje okuplja najveće softverske kompanije, često je u potrazi za deficitarnim kadrovima, a Sajam je odlična prilika da se isti obezbjede u skladu sa Strategijom razvoja KS. Pored štanda gdje će svi posjetitelji moći dobiti više informacija o Bit Alijansi, predstavnici Bit Alijanse će učestvovati i na okruglom stolu pod nazivom – Nedostatak kadrova u IT sektoru, proizvodnja kadrova.
 
,,Pozivamo sve posjetitelje da posjete naš štand i na taj način saznaju na koji način se mogu uključiti u naš rad“, rekao je izvršni direktor Bit Alijanse Armin Talić.
 
Sajam će se održati u utorak, 31. oktobra u Centru Skenderija – Dom mladih od 10.00 do 16.00 sati. Zahvaljujući podršci IT kompanija, na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja bit će prezentirane mogućnosti i efekti 3D tehnologija, kao i prilike koje ova tehnologija pruža u oblasti rada i zapošljavanja.