Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Posjetite štand Bit Alijanse na Sajmu zapošljavanja

 
Udruženje Bit Alijansa učestvuje na Sajmu zapošljavanja u organizaciji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, koji će se održati 31. oktobra u Sarajevu.
 
Cilj sajma je da se osiguraju deficitarni kadrovi u oblasti informacionih tehnologija, turizma i ugostiteljstva u skladu sa Strategijom razvoja Kantona Sarajevo.
 
Bit Alijansa, kao udruženje koje okuplja najveće softverske kompanije, često je u potrazi za deficitarnim kadrovima, a Sajam je odlična prilika da se isti obezbjede u skladu sa Strategijom razvoja KS. Pored štanda gdje će svi posjetitelji moći dobiti više informacija o Bit Alijansi, predstavnici Bit Alijanse će učestvovati i na okruglom stolu pod nazivom – Nedostatak kadrova u IT sektoru, proizvodnja kadrova.
 
,,Pozivamo sve posjetitelje da posjete naš štand i na taj način saznaju na koji način se mogu uključiti u naš rad“, rekao je izvršni direktor Bit Alijanse Armin Talić.
 
Sajam će se održati u utorak, 31. oktobra u Centru Skenderija – Dom mladih od 10.00 do 16.00 sati. Zahvaljujući podršci IT kompanija, na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja bit će prezentirane mogućnosti i efekti 3D tehnologija, kao i prilike koje ova tehnologija pruža u oblasti rada i zapošljavanja.