Popular News

Polaznicima besplatne škole programiranja CoderDojo Tuzla danas dodijeljeni certifikati

 
 
09.07.2018.

 

Besplatna CoderDojo ┼íkola programiranja u Tuzli, realizovana u saradnji sa Visokom ┼íkolom ra─Źunarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA danas je uspje┼íno zavr┼íena, te su dodijeljeni certifikati za skoro 30 polaznika. Danas je ujedno odr┼żan i posljednji ─Źas ┼íkole, kao i takmi─Źenje za progla┼íenje najuspje┼ínijih polaznika, gdje su dodijeljene 3 nagrade za poha─Ĺanje STEM akademije.
 
Polaznici besplatne ┼íkole programiranja CoderDojo su tokom proteklog perioda ┬áu─Źili osnove programiranja u programskim jezicima HTML i CSS.
 

 
Generalni menad┼żer Bit Alijanse, Armin Tali─ç je naglasio va┼żnost edukacije u okviru softverske industrije za djecu i mlade te izrazio zadovoljstvo saradnjom koja je ostvarena ovim projektom. Dodatno je najavljeno ┼íirenje i ja─Źanje aktivnosti koje imaju za cilj promociju softverske industrije u Tuzlanskom kantonu.
 
CoderDojo pokret je osnovan u Irskoj s vizijom da je razumijevanje programskih jezika sve va┼żnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima ┼íirom svijeta ne bi trebala biti uskra─çena prilika da nau─Źe te vje┼ítine. CoderDojo ┼íkole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine vi┼íe od 55.000 djece je poha─Ĺalo CoderDojo ┼íkole programiranja u 65 zemalja svijeta.