Popular News

PMF Sarajevo opremljen savremenom učionicom za programiranje

 
Jučer je Bit Alijansa ustupila Priorodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu na korištenje 20 Apple Mac Mini računara sa monitorima, čime je svečano otvorena Bit Alliance Lab učionica na ovom fakultetu.
 
Učionica će se koristiti za redovnu nastavu, škole programiranja i ”BITA4students” predavanja za studente koje će održavati IT stručnjaci iz članica Bit Alijanse.
 
,,Ulaganje u obrazovni sistem je od izuzetne važnosti za Bit Alijansu, jer se često suočavamo sa nedostatkom kvalifikovanog IT kadra. Na ovaj način želimo pomoći da i naši studenti uče i rade prema svjetskim standardima uz mentorstvo IT stručnjaka iz reda članica Bit Alijanse“, rekao je izvršni direktor Bit Alijanse Armin Talić.
 
Tokom ljeta 2017. godine više od 130 polaznika je pohađalo školu programiranja Bit Alijanse «CoderDojo» uz mentorstvo studenata Odsjeka za matematiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, te je otvaranje savremene učionice nastavak uspješne saradnje između Bit Alijanse i ovog fakulteta.
 
Podsjećamo da je Bit Alijansa najveća krovna organizacije bh. softverske industrije, koja okuplja preko 20 najvećih softverskih kompanija iz cijele BiH.