Popular News

PMF Sarajevo opremljen savremenom u─Źionicom za programiranje

 
Ju─Źer je Bit Alijansa ustupila Priorodno-matemati─Źkom fakultetu u Sarajevu na kori┼ítenje 20 Apple Mac Mini ra─Źunara sa monitorima, ─Źime je sve─Źano otvorena Bit Alliance Lab u─Źionica na ovom fakultetu.
 
U─Źionica ─çe se koristiti za redovnu nastavu, ┼íkole programiranja i ”BITA4students” predavanja za studente koje ─çe odr┼żavati IT stru─Źnjaci iz ─Źlanica Bit Alijanse.
 
,,Ulaganje u obrazovni sistem je od izuzetne va┼żnosti za Bit Alijansu, jer se ─Źesto suo─Źavamo sa nedostatkom kvalifikovanog IT kadra. Na ovaj na─Źin ┼żelimo pomo─çi da i na┼íi studenti u─Źe i rade prema svjetskim standardima uz mentorstvo IT stru─Źnjaka iz reda ─Źlanica Bit AlijanseÔÇť,┬árekao je izvr┼íni direktor Bit Alijanse Armin Tali─ç.
 
Tokom ljeta 2017. godine vi┼íe od 130 polaznika je poha─Ĺalo ┼íkolu programiranja Bit Alijanse ┬źCoderDojo┬╗ uz mentorstvo studenata Odsjeka za matematiku Prirodno-matemati─Źkog fakulteta u Sarajevu, te je otvaranje savremene u─Źionice nastavak uspje┼íne saradnje izme─Ĺu Bit Alijanse i ovog fakulteta.
 
Podsje─çamo da je Bit Alijansa najve─ça krovna organizacije bh. softverske industrije, koja okuplja preko 20 najve─çih softverskih kompanija iz cijele BiH.