Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Otvorene prijave za besplatnu CoderDojo školu programiranja u Tuzli

 

Ponedjeljak, 18.06.2018.

 

Visoka ┼íkola ra─Źunarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i Bit Alijansa, nakon nedavno ozvani─Źene saradnje organizuju besplatnu ┼íkolu programiranja CoderDojo Tuzla za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

 

CoderDojo pokret je osnovan u Irskoj s vizijom da je razumijevanje programskih jezika sve va┼żnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima ┼íirom svijeta ne bi trebala biti uskra─çena prilika da nau─Źe te vje┼ítine. CoderDojo ┼íkole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine vi┼íe od 55.000 djece je poha─Ĺalo CoderDojo ┼íkole programiranja u 65 zemalja svijeta.

 

┼ákola programiranja CoderDojo Tuzla bit ─çe odr┼żana u saradnji sa studentima Visoke ┼íkole ra─Źunarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, a polaznici ─çe tokom 24 ─Źasa nastave u─Źiti osnove web programiranja – HTML i CSS.

 

Prijave su otvorene putem linka: Prijave – CoderDojo Tuzla.

 

┼ákola po─Źinje 27. juna i trajat ─çe do 09. jula 2018. godine, a nastava ─çe se odr┼żavati u prostorijama Visoke ┼íkole ra─Źunarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA.

 

Prijave su otvorene do 24. juna ili do popunjavanja kapaciteta.

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected]