Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Otvorene prijave za besplatnu CoderDojo školu programiranja u Tuzli

 

Ponedjeljak, 18.06.2018.

 

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i Bit Alijansa, nakon nedavno ozvaničene saradnje organizuju besplatnu školu programiranja CoderDojo Tuzla za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

 

CoderDojo pokret je osnovan u Irskoj s vizijom da je razumijevanje programskih jezika sve važnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima širom svijeta ne bi trebala biti uskraćena prilika da nauče te vještine. CoderDojo škole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.

 

Škola programiranja CoderDojo Tuzla bit će održana u saradnji sa studentima Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, a polaznici će tokom 24 časa nastave učiti osnove web programiranja – HTML i CSS.

 

Prijave su otvorene putem linka: Prijave – CoderDojo Tuzla.

 

Škola počinje 27. juna i trajat će do 09. jula 2018. godine, a nastava će se održavati u prostorijama Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA.

 

Prijave su otvorene do 24. juna ili do popunjavanja kapaciteta.

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected]