Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Otvorene prijave za besplatnu CoderDojo školu programiranja na SSST u Sarajevu

 

U proteklom periodu, Bit Alijansa je u saradnji sa partnerskim fakultetima, edukacijskim institucijama i nevladinim organizacijama realizovala 11 besplatnih CoderDojo škola programiranja u cijeloj Bosni i Hercegovini, te je preko 700 učenika osnovnih i srednjih škola imalo priliku učiti osnove programiranja.

 

Prema  prethodno uspostavljenoj saradnji, Sarajevo School of Science and Technology i Bit Alijansa u narednim sedmicama organizuju besplatnu CoderDojo školu programiranja u Sarajevu za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

 

Nastava će se realizovati subotom i nedjeljom od 11. do 26. augusta tekuće godine, u prostorijama Sarajevo School of Science and Technology u Sarajevu (Hrasnička cesta 3a). Polaznici će imati priliku učiti programski jezik C++ ili HTML/CSS.

 

Zainteresovani učenici, prijavu za školu programiranja mogu izvršiti ispunjavanjem jednog od obrazaca:

 

 

Prijave će biti otvorene do 8. augusta ili do popunjavanja kapaciteta.

 

CoderDojo pokret vjeruje da je razumijevanje programskih jezika sve važnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima širom svijeta ne bi trebala biti uskraćena prilika da nauče te vještine. CoderDojo škole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.

 

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-maila: [email protected].