Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Otvorene prijave za besplatnu CoderDojo školu programiranja na SSST u Sarajevu

 

U proteklom periodu, Bit Alijansa je u saradnji sa partnerskim fakultetima, edukacijskim institucijama i nevladinim organizacijama realizovala 11 besplatnih CoderDojo ┼íkola programiranja u cijeloj Bosni i Hercegovini, te je preko 700 u─Źenika osnovnih i srednjih ┼íkola imalo priliku u─Źiti osnove programiranja.

 

Prema  prethodno uspostavljenoj saradnji, Sarajevo School of Science and Technology i Bit Alijansa u narednim sedmicama organizuju besplatnu CoderDojo školu programiranja u Sarajevu za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

 

Nastava ─çe se realizovati subotom i nedjeljom od 11. do 26. augusta teku─çe godine, u prostorijama Sarajevo School of Science and Technology u Sarajevu (Hrasni─Źka cesta 3a). Polaznici ─çe imati priliku u─Źiti programski jezik C++ ili HTML/CSS.

 

Zainteresovani u─Źenici, prijavu za ┼íkolu programiranja mogu izvr┼íiti ispunjavanjem jednog od obrazaca:

 

 

Prijave ─çe biti otvorene do 8. augusta ili do popunjavanja kapaciteta.

 

CoderDojo pokret vjeruje da je razumijevanje programskih jezika sve va┼żnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima ┼íirom svijeta ne bi trebala biti uskra─çena prilika da nau─Źe te vje┼ítine. CoderDojo ┼íkole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine vi┼íe od 55.000 djece je poha─Ĺalo CoderDojo ┼íkole programiranja u 65 zemalja svijeta.

 

Za sve dodatne informacije mo┼żete nas kontaktirati putem e-maila:┬á[email protected].