Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Otvorena škola programiranja CoderDojo Zenica

 
Tokom prethodnog vikenda, 16. i 17. decembra, održani su prvi časovi besplatne škole programiranja CoderDojo Zenica. Školu programiranja će pohađati 40 polaznika koji će učiti HTML i CSS.

 

Cilj ove škole je da se mladima i djeci pruži mogućnost učenja kompjuterskih jezika i vještina već od najranijeg djetinjstva.  Škola CoderDojo Zenica se održava u saradnji Bit Alijanse i volontera Centra za mlade INPUT  koji se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uključivanja djece i mladih u nove društvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih deset godina djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je pohađalo preko 13.800 polaznika.

 

CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, a tokom 2015. godine više od 38.000 djece je pohađalo ”CoderDojo” škole programiranja u više od 60 zemalja svijeta. Škola programiranja CoderDojo Zenica će se održavati do 20. januara 2018. godine.