Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Otvorena škola programiranja CoderDojo Zenica

 
Tokom prethodnog vikenda, 16. i 17. decembra, odr┼żani su prvi ─Źasovi besplatne ┼íkole programiranja CoderDojo Zenica. ┼ákolu programiranja ─çe poha─Ĺati 40 polaznika koji ─çe u─Źiti HTML i CSS.

 

Cilj ove ┼íkole je da se mladima i djeci pru┼żi mogu─çnost u─Źenja kompjuterskih jezika i vje┼ítina ve─ç od najranijeg djetinjstva.┬á ┼ákola CoderDojo Zenica se odr┼żava u saradnji Bit Alijanse i volontera Centra za mlade INPUT┬á koji se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uklju─Źivanja djece i mladih u nove dru┼ítvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih deset godina djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je poha─Ĺalo preko 13.800 polaznika.

 

CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, a tokom 2015. godine vi┼íe od 38.000 djece je poha─Ĺalo ÔÇŁCoderDojoÔÇŁ ┼íkole programiranja u vi┼íe od 60 zemalja svijeta. ┼ákola programiranja CoderDojo Zenica ─çe se odr┼żavati do 20. januara 2018. godine.