Popular News

Otvoren IT Hub Maglaj by SPARK

 
 
20.09.2019.
 
 

Protekle sedmice je u Maglaju otvorena nova lokacija SPARK school pod nazivom IT Hub Maglaj by SPARK, i to na poseban dan – na 611. rođendan općine Maglaj. Budući programeri iz Maglaja, Žepča, Zavidovića, Tešnja, Doboja, Gračanice i Teslića sada mogu učestvovati na početnim i naprednim radionicama programiranja.

 

Mnogobrojnim posjetiteljima i budućim polaznicima radionica obratili su se načelnik općine Mirsad Mahmutagić, direktorica SPARKa Maja Miljević, direktorica JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Svjetlana Zamboni, direktorica Bit Alijanse Tatjana Vučić, predstavnica NSofta Ana Sović, te pokretač IT Challenge i IT HUB Maglaj by SPARK Saša Stanić. Nakon toga su se svi zaputili prema učionici IT Hub Maglaj by SPARK, koju su otvorili Maja Miljević i Mirsad Mahmutagić. Najavljeno je otvaranje poslovnice NSofta u Maglaju, što pruža mogućnost za nova zapošljavanja.

 

Ovom prilikom, izvršna direktorica Bit Alijanse Tatjana Vučić je istakla: “Mali gradovi često imaju problem odlaska mladih koji traže nove prilike u većim gradovima. Projekti poput IT Hub Maglaj by Spark omogućavaju da se mladi privole da ostanu u svojim gradovima i edukuju se u perspektivnoj industriji kakva je IT industrija. Značajna je vrijednost i činjenica da su kompanije SPARK i NSoft koje djeluju u Mostaru otvorile IT Hub u Maglaju čime se potpuno brišu geografske barijere i ostaju isključivo prilike koje se mogu omogućiti mladima u Bosni i Hercegovini. Bit Alijansa će uvijek podržavati rad ovog Hub-a jer nam je cilj da se nastavi kreirati vrijednost u okviru IT industrije i zahvalni smo kompanijama SPARK i NSoft na ovom projektu.”

 

SPARK school obučava buduće digitalne profesionalce kroz besplatne radionice programiranja, razvoja mobilnih aplikacija, operacijskih sistema, dizajna, analitike podatka i projekt menadžmenta. Osim u Mostaru i od sada u Maglaju, svoje učionice imamo i u Zenici, gdje radionice u potpunosti prate naš kurikulum. Dosad je radionice SPARK school prošlo više od 3000 polaznika, a mnogi su i zaposleni poslije uspješno položenih radionica.

 

Prijave na radionice početnog programiranja su zatvorene, a za sve buduće radionice pratite našu web stranicu te društvene mreže IT Hub Maglaj by SPARK.