Popular News

Organizacija EDAQS novi partner Bit Alijanse

 

28.08.2020.

 

Bit Alijansa je protekle sedmice potpisala memorandum o saradnji sa organizacijom EDAQS (Electronic and Digital Automated Quotation Systems). Sporazum su potpisali Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Daryl de Jorí, izvršni savjetnik za EDAQS Research.

 

„Sretni smo što ćemo sarađivati sa Bit Alijansom s ciljem da promovišemo naš rad i povežemo se sa bh. tehnološkim kapacitetima na internacionalnom nivou, te da zajedno razvijamo kompetitivne AI i Deep Tech industrije u BiH. Kao vodeća organizacija, Bit Alijansa je od početka bila jedan od ključnih partnera za otkrivanje potencijala bh. tech kompanija“ – istakao je Daryl de Jorí, izvršni savjetnik i Lead Scientist za EDAQS Research.

 

Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse istakla je kako je za Bit Alijansu jako značajna saradnja sa organizacijama koje rade u oblasti digitalnih inovacija, istraživanja i razvoja s obzirom da očekujemo da će kompanije iz BiH dobiti priliku da svoje kapacitete, znanje i iskustvo pokažu na projektima na kojima se koriste najsavremenija i aktuelna tehnološka dostignuća. „Digitalizacija i digitalni procesi su od izuzetnog značaja za rast i razvoj IT industrije u BiH, te kao takvi predstavljaju veliku vrijednost za Bit Alijansu i naše aktivnosti. Organizacija EDAQS posjeduje znanje i iskustvo kada govorimo o kreiranju novih tehnoloških i digitalnih dostignuća i definitivno će osnažiti naše dosadašnje aktivnosti u ovoj oblasti.“