Popular News

Organizacija EDAQS novi partner Bit Alijanse

 

28.08.2020.

 

Bit Alijansa je protekle sedmice potpisala memorandum o saradnji sa organizacijom EDAQS (Electronic and Digital Automated Quotation Systems). Sporazum su potpisali Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse i Daryl de Jor├ş, izvr┼íni savjetnik za EDAQS Research.

 

ÔÇ×Sretni smo ┼íto ─çemo sara─Ĺivati sa Bit Alijansom s ciljem da promovi┼íemo na┼í rad i pove┼żemo se sa bh. tehnolo┼íkim kapacitetima na internacionalnom nivou, te da zajedno razvijamo kompetitivne AI i Deep Tech industrije u BiH. Kao vode─ça organizacija, Bit Alijansa je od po─Źetka bila jedan od klju─Źnih partnera za otkrivanje potencijala bh. tech kompanijaÔÇť ÔÇô istakao je Daryl de Jor├ş, izvr┼íni savjetnik i Lead Scientist za┬áEDAQS Research.

 

Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse istakla je kako je za Bit Alijansu jako zna─Źajna saradnja sa organizacijama koje rade u oblasti digitalnih inovacija, istra┼żivanja i razvoja s obzirom da o─Źekujemo da ─çe kompanije iz BiH dobiti priliku da svoje kapacitete, znanje i iskustvo poka┼żu na projektima na kojima se koriste najsavremenija i aktuelna tehnolo┼íka dostignu─ça. ÔÇ×Digitalizacija i digitalni procesi su od izuzetnog zna─Źaja za rast i razvoj IT industrije u BiH, te kao takvi predstavljaju veliku vrijednost za Bit Alijansu i na┼íe aktivnosti. Organizacija EDAQS posjeduje znanje i iskustvo kada govorimo o kreiranju novih tehnolo┼íkih i digitalnih dostignu─ça i definitivno ─çe osna┼żiti na┼íe dosada┼ínje aktivnosti u ovoj oblasti.ÔÇť